1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dağlıca'da Bombalı Pusu: 16 Asker Hayatını Kaybetti
Dağlıca'da Bombalı Pusu: 16 Asker Hayatını Kaybetti

Dağlıca'da Bombalı Pusu: 16 Asker Hayatını Kaybetti

Hakkari Dağlıca'da iki askeri araca düzenlenen mayınlı saldırıda 16 asker hayatını kaybetti, çok sayıda asker yaralandı. Jetler bölgeye bomba yağdırdı.

07 Eylül 2015 Pazartesi 06:43A+A-

Dün akşam saat 19:30 civarında Dağlıca Tabur Komutanlığı'dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK'lı militanların bombalı saldırısına uğradı. PKK'lılar, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

PKK'lı militanlar ardından da konvoya ağır silahlarla kurşun yağdırdı Saldırıda araçlarda bulunan 16 asker hayatını kaybederken, çok sayıda asker de yaralandı. Yaralı askerler, hastanelerde tedavi altına alındı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda PKKlı militanlarla sıcak temas kuruldu ve yağışlı hava koşullarına rağmen çatışmalar sabaha kadar devam etti. F4 ve F16'ların 12 hedefe bombalar yağdırdı.

Saldırı üzerine Hakkari'de de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hastane önünde yoğun güvenlik önlemleri alınarak çok sayıda ambulans ise hazırda bekletildi. Öte yandan saldırısının gerçekleştiği bölgede, önceki gün 2 el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneğinin imha edildiği, saldırıda kullanılan mayının ise yola yeni döşendiği tespit edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırı haberini Konya'da Türkiye-Hollanda maçını izlerken öğrendi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türkiye ile Hollanda Futbol Milli Takımları arasındaki karşılaşmayı izleyen Davutoğlu, gelen haberler nedeniyle maçtan erken ayrıldı. Konya'dan özel uçak “DAP" ile saat 21.30'da Ankara'ya giden Davutoğlu, Ankara'da güvenlik birimlerini topladı. Başbakanlık Resmi Konut'taki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Adalet Bakanı Kenan İpek, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Başbakanlık Müseteşarı Kemal Madenoğlu, Emniyet Genel Müdürü Celallettin Lekesiz ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya katıldı. 2 saat süren toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT