1. HABERLER

  2. HABER

  3. Dağlıca Saldırısı Hakkında Soruşturma
Dağlıca Saldırısı Hakkında Soruşturma

Dağlıca Saldırısı Hakkında Soruşturma

8 askerin hayatını kaybettiği PKK saldırısıyla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

22 Haziran 2012 Cuma 10:18A+A-

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen ve 8 askerin hayatını kaybettiği, 19 askerin de yaralandığı PKK saldırısıyla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, saldırının ardından Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ile koordineli yürütülen soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren ve emir verenlerin tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Saldırıdan sonra çıkan çatışmalar ve devamında yürütülen operasyonlarda öldürülenlerin üzerinden çıkan örgütsel dokümanları inceleyen Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında toplayacağı bilgi ve belgeleri ilerleyen günlerde bir fezlekeyle Özel Yetkili Van Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne gönderecek. Olayla ilgili iki köylünün de gözaltına alındığı belirtiliyor.

Öte yandan, PKK’nın karakola yaptığı saldırı ve sonrasında çıkan çatışmalarda öldürülen 26 PKK’lının cesedinin otopsi için Malatya ve Gaziantep Adli Tıp kurumlarına gönderileceği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT