1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Dağkapı Devlet Hastanesi’nde personel kıyımı
Dağkapı Devlet Hastanesi’nde personel kıyımı

Dağkapı Devlet Hastanesi’nde personel kıyımı

Diyarbakır eski Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan’ın Dağkapı Devlet Hastanesine başhekim olarak atanmasıyla personel kıyımı başladı.

11 Mart 2021 Perşembe 01:07A+A-

Hayati Gündem haber sitesine konuşan Diyarbakır Şehit-Gazi SEN il başkanı Mürsel Gürtürk’ün açıklamaları:

“Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinin ek binası olarak hizmet vermekte iken Mart 2020 tarihinde bağımsız bir hastane olarak hizmet vermeye başlaması üzerine Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurucu idare görevlendirilmiş ve sorunuz bir şekilde ayrılma işlemleri tamamlandıktan sonra da Başhekim dışındaki bu kurucularla sözleşme imzalanmıştır. Bir dönem ismi gündemden düşmeyen eski Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan da yaklaşık üç ay sonra bu hastaneye Başhekim olarak atanmış. Diyarbakır’ın en huzurlu ve problemsiz Hastanesi olarak anılan ve ildeki tüm personeller tarafından gelmek için çabanılan bu Hastane, Başhekimin atanmasından sonra tabiri caizse kâbus yerine dönmüş. Başhekim her fırsatta kendinden önce atanan idarecilerden rahatsız olduğu dillendirip onlarla çalışmak istemediğini ifade etmekle kalmamış, istifalarını istemiş bu da yetmezmiş gibi her türlü baskı ve itibarsızlaştırma girişimlerinde bulunmuş. Baskıya maruz kalan idarecilerin bağlı bulundukları Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatansever Kamu Görevlileri Sendikası, yönetim kadrosuyla yaşanan sıkıntıların büyümesi üzerine Diyarbakır’a gelmiş ve bu konu ile ilgili geniş kapsamlı incelemelerde bulunmuş. Bu çalışmalar kapsamında hem baskılara maruz kalan idareciler hem Başhekim hem de İl Sağlık Müdürü ile görüşmeler yapılmış ve bu görüşmeler neticesinde ekte yer alan tutanaklar tutulmuş. Bu tutanaklar, ilimiz sağlığındaki yönetim sıkıntısının geldiği durumunun acınası halini özetler nitelikte. Tutanakları özetlemek gerekirse; Hastane İdari Mali İşler Müdürü Mehmet BARAN ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nilay TOSPAT’ın memuriyet hayatları boyunca hiç şikâyet almadıkları, aksine birçok hizmet ödüllerinin bulunduğu, çevreleri tarafından dürüst ve ilkeli çalışmalarıyla bilindikleri ifade edilmektedir. Bizimde yaptığımız araştırmalarda bu iki idareci ve görevden alınan yardımcıları ile ilgili hep olumlu dönüşler aldık. Bu arkadaşların bir kısmı görevden alınmış fakat sözleşmeli olarak çalışan Müdürler görevden alınamayınca önce istifaları istenmiş fakat istifa vermek istemeyince de haklarında şahıslarına yönelik karalama çalışmalarıyla yıpratılmaya çalışılmış, soyut ve mesnetsiz iddialarla haklarında soruşturmalar açılmış. Yaşanan baskı ve yıldırma girişimleri İl Sağlık Müdürlüğüne defalarca sözlü olarak iletilmiş fakat herhangi bir çözüm üretilmeyince de CİMER’e şikâyet edilmiş. Bu şikâyetler de sonuçsuz kalmış. Fakat mağdur durumda olan idareciler ile ilgili süreçler çok hızlı bir şekilde yüksek cezalara bağlanmış.

Tutanaklarda yer alan Başhekimin ifadelerinde anlaşıldığı kadarıyla; Hastanenin tadilat adı altında ödenek taleplerine Hastanenin İdari ve Mali İşler Müdürünün engel olduğu bu sebeple de onu görevden almak için iddia dahi olsa şikâyetler oluşturup soruşturmalar başlatacağını komisyon huzurunda ifade etmesi ve bu durumu İl Sağlık Müdürünün de biliyor olması Diyarbakır İl Sağlığının geldiği durumu ortaya koymaktadır.

Cuma günü itibariyle öğreniyoruz ki Dağkapı Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler ile Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürleri; soruşturma sonuçları beklenmeden, son savunma ve itirazları alınmadan görevden alınmıştır. Sağlık Bakanlığının ve kamuoyunun bu konunun takipçisi olması gerekiyor.”

Tutanaklar:

belge101.jpg

belge102.jpg

belge103.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum