1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cumhuriyet ‘Kuran okuma suçu’ndan ötürü Bozdağ’ın ifadesini almış!
Cumhuriyet ‘Kuran okuma suçu’ndan ötürü Bozdağ’ın ifadesini almış!

Cumhuriyet ‘Kuran okuma suçu’ndan ötürü Bozdağ’ın ifadesini almış!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Amasra'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçi için Kur’an-ı Kerim okuması sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!

19 Ekim 2022 Çarşamba 14:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalist Cumhuriyet gazetesi CHP’nin özünü temsil etmektedir. Türkiye’deki militarist modernleşme öğretisinin merkezinde yer alan yayın organlarından Cumhuriyet, Kemalizm’in dünyaya açılan kapısıdır.

CHP’nin “muhafazakar açılımının” nasıl bir “balon” olduğunu anlamak için Cumhuriyet, Sözcü gibi yayın organlarına bakmak yeterli! Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bartın Amasra’daki maden kazasında vefat eden maden işçisi Berkay Kesim'in cenazesinde Kur’an-ı Kerim okuması Cumhuriyet gazetesi tarafından absürt bir şeymiş gibi gösterilmeye çalışıldı.

Müslümanlar asırlardır cenazelerinde Kur’an okuyup, dua ederler. Adalet Bakanı da bu geleneği takip ederek katıldığı cenazede diğer imamların ardından Kur’an okumuş… Tabi ki “Kemalist Türkiye” ideali taşıyanlar için Adalet Bakanı’nın Kur’an okuması kabul edilemez.

Adalet Bakanı dediğiniz adına hâlâ İstanbul Barosu tarafından hukuk ödülleri de verilen Mahmut Esat Bozkurt gibi olmalıdır! Bakın Esat Bozkurt neler söylüyor:

“Atatürk bir gün, lütfen bu (şapka) husustaki fikrimi sormuşlardı. O sırada Musul işi, aleyhimize sonuçlandığı için, rahmetli bir hayli sıkıntılı idi. Şu cevabı vermek cesaretinde bulundum: Şapka giymek bu millet hesabına bir Musul’un fethinden üstündür. Atatürk hafifçe gülümsediler ve başlarını birkaç defa eğerek beni taltif ettiler.” (Atatürk İhtilali, s. 155)

Şapka takmayı Musul’dan daha değerli gören ve ilerlemenin esası olduğunu düşünen Adalet Bakanı gerçek bir Kemalist ve Atatürk sevdalısıydı. Bunun yanında Mahmut Esat Bozkurt soy ismiyle müsemma şekilde gerçek bir ırkçıydı. Ondan geriye kalan en meşhur söz şu şekildedir: “Dost, düşman, hatta dağlar bu hakikati böyle bilsinler; bu memleketin efendisi Türklerdir. Saf Türk ırkından olmayanların Türk vatanında tek bir hakları vardır: Türklere hizmetçi olma, köle olma hakkı.”

Haliyle Bozkurt’un Bozdağ gibi  Kur’an-ı Kerim ile falan da işi yoktu! Bekir Bozdağ, Kur’an okuyunca rahatsız olanlar bugün Mahmut Esat Bozkurt gibi bir ırkçıyı onun yerine tercih edecek kadar basit insanlardır!

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum