1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AZERBAYCAN

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Putin’e: Karabağ’da işgal kalıcı hale getiriliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Putin’e: Karabağ’da işgal kalıcı hale getiriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Putin’e: Karabağ’da işgal kalıcı hale getiriliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Erdoğan görüşmede Putin'e Ermenistan'ın saldırılarla Dağlık Karabağ'daki 30 yıllık işgali kalıcı hale getirmeye çalıştığını söyledi.

14 Ekim 2020 Çarşamba 21:48A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İletişim Başkanlığı'ndan paylaşılan açıklamaya göre, Türkiye-Rusya ilişkilerini geliştirmeye dönük adımların konuşulduğu görüşmede, Azerbaycan- Ermenistan konusu ile Suriye ve Libya'daki durum da görüşüldü.

"İŞGAL KALICI HALE GETİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Azerbaycan topraklarına saldırarak yeni bir kriz çıkaran Ermenistan'ın yaklaşık 30 senedir devam eden işgalini kalıcı duruma getirmeye çalıştığını söyleyerek, Türkiye'nin gerek Minsk Grubu içerisindeki statüsü gerekse ikili ilişkileri kapsamında bu konunun kalıcı bir çözüme kavuşturulmasından taraf olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye meselesinin siyasi çözüm sürecinde yakalanan ivmenin korunması gerektiğini de ifade etti.

LAVROV: TÜRKİYE STRATEJİK ORTAĞIMIZ DEĞİL

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında süren savaş hakkındaki açıklamalarında " Moskova, Türkiye'nin Karabağ'daki pozisyonuyla hemfikir değil. Rusya hiçbir zaman Türkiye Moskova'nın stratejik ortağıdır demedi, Türkiye bizim partnerimiz" demişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum