1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ya söz verildiği gibi temizlenir ya da kendimiz yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ya söz verildiği gibi temizlenir ya da kendimiz yaparız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ya söz verildiği gibi temizlenir ya da kendimiz yaparız

Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldığı açılış töreninde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda, "Ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız" şeklinde konuştu.

03 Ekim 2020 Cumartesi 20:17A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da bulunan baraj, arıtma tesisi açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay'a daha çok yatırım yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Son 18 yılda bu çerçevede Hatay’a 3 milyar liraya yakın yatırımla 7 baraj, 3 gölet 13 sulama tesisi, 81 ıslah ve ayrıca halen 2 baraj ve göletin, 15 sulama tesisi ve 5 dere ıslahının inşası sürüyor. Daha çok altyapı yatırımları var. Halkımızla el ele gönül gönüle vererek Hatay’ı geliştirmeye kalkındırmaya devam edeceğiz" dedi.

Suriye'de yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib’de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının konuyla alakalı kısmı şöyle:

“Suriyeli kardeşlerimizin yalnız olmadığını da gösterdik. Tıpkı Balkanlar’da Kafkaslar’da Akdeniz’de olduğu gibi sınır hattımızda istikrar sağlanana kadar aktif şekilde yer almaya devam edeceğiz. Terör örgütlerine ses çıkarmayanlar bizi yolumuzdan döndürememiştir, döndüremeyecektir. Suriye ya bize söz verildiği şekilde temizlenir ya da bunu gider kendimiz yaparız. İdlib’de insanlık trajedisine hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz.

Tüm dünya bu noktaya gelene kadar biz kendi yolumuzda ilerlemekte kararlıyız.”

HABERE YORUM KAT