1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katil Esed Adam mı ki Görüşelim?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katil Esed Adam mı ki Görüşelim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katil Esed Adam mı ki Görüşelim?

Rejime verilen sürenin dolmak üzere olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağırdan davranan Rusya’yı ve hala da utanmazca Esed’le barış diyen yerli Şebbihaları eleştirdi.

26 Şubat 2020 Çarşamba 13:37A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında İdlib’deki durumu da değerlendiren Erdoğan, katil Esed ile görüşmeyi dillendirmeye devam edenlere de net sözlerle cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyla alakalı sarf ettiği sözler şöyle:

-İdlib'de adam kendi toprağını savunuyor diyerek kahraman askerlerimizin mücadelesine zarar veren bir kişi asla bu milletin evladı olamaz. İnsanda vicdan önemli bir sestir. Bu İdlib'deki o yavruları televizyonda izlemiyor musun? 3-5 yaşındaki yavruların ayakları çamur içinde nasıl sığınacak yer aradıklarını görmüyor musun? O yavruların ahı sana yeter. Çamur deryası içinde başlarını sokacak bir çadır dahi bulamıyorlar. Bunları katil Esed'in insafına mı bırakacağız? Esed ile görüş diyor. Sen onu görmeden biz onla görüşüyorduk. Biz ona ne teklif yapsak geri çevirdi, adam olmadığını gördük.

-İdlib'de ortaya çıkan büyük insani krizi önlemek için sahada aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz. Talebimiz rejimin saldırılarını sona erdirip gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir. Rusya insani hassasiyeti kabul etmek istemiyor. Gözlem kulelerimizi kuşatanlara verdiğimiz süre doluyor. En büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuz. Yakında bunun da bir hal ve çaresini bulacağız. Diplomatik kanalları kullanıyoruz. İdlib'de en küçük bir geri adım atmayacak, rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkartacak, halkın evlerine dönüşünü sağlayacağız.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum