1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hilafet tartışmalarıyla ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hilafet tartışmalarıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hilafet tartışmalarıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hilafet tartışmaları için ilk kez konuştu. Konuyu gündeme getirenleri isim vermeden eleştiren Erdoğan, 'Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli buluyorum' dedi.

01 Ağustos 2020 Cumartesi 22:17A+A-

Bayramlaşma etkinliğinde 81 ilin AK Parti teşkilatlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın açılmasının ardından başlayan hilafet tartışmasını eleştirdi. Erdoğan "Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli buluyorum" dedi.

“ART NİYETLİ TARTIŞMALAR”

Erdoğan, bölgedeki ve dünyadaki şartlar göz önüne alındığında Türkiye’de huzur ve güven içinde bir Kurban Bayramı’nın idrak edildiğini belirterek "Milletimizin yüreğindeki 86 yıllık yara olan Ayasofya’nın 24 Temmuz Cuma günü fiilen ibadete açılması bayram sevincimizi daha da artırdı. Ayasofya’nın yeniden ibadete açılmasını gölgelemek için başlatılan kimi tartışmaları art niyetli bulduğumu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

HİLAFET TARTIŞMASI

Ayasofya'nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbedeki sözleri üzerinden 'Atatürk'e lanet' tartışması gündeme gelmişti. Erbaş, sözlerini "Genel anlamda söyledim" diyerek savunmuştu. Daha sonra Gerçek Hayat dergisinin "Sırada hilafet var" kapağı yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Sosyal medyada gündem olan tartışmaların ardından muhalefetin de tepkisine neden olan 'hilafet çağrısı'na AK Parti de sert tepki gösterdi. Sözcü Ömer Çelik, Cumhuriyet değerlerine vurgu yaptığı açıklamasında "Cumhuriyetimiz tüm nitelikleriyle gözbebeğimizdir. Sosyal medyada siyasal rejimimizle ilgili ortaya çıkan sağlıksız tartışma ve kamplaşma, Türkiye’nin gündemi değildir" ifadelerini kullanmıştı. Derginin yayını ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlatmıştı.

 

HABERE YORUM KAT