1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Çözüm Süreci'nde Görülmeyen İzzet..."
"Çözüm Süreci'nde Görülmeyen İzzet..."

"Çözüm Süreci'nde Görülmeyen İzzet..."

Hamza Türkmen, Diriliş Postası'nda kaleme aldığı yazıda Çözüm Süreci'nin muhtelif cenahlar tarafından teorik-pratik olarak nasıl algılandığı bilgisini veriyor ve bundan sonra muhatap alınması gerekenlerin İslâmcılar olduğunu vurguluyor.

01 Ağustos 2015 Cumartesi 08:47A+A-

Hamza Türkmen - Çözüm Süreci'nde Görülmeyen İzzet / Diriliş Postası

Çözüm süreci bir imkândı.

İslâmcılar için resmî ideolojinin cahiliyyesini aşıp ümmeti ve ümmet kardeşliğini yeniden diriltecek istikameti sosyalleştirebilmekti.

AK Parti için bu süreç, sanal Türk ulus inşasıyla başlayan Kemalizmin inkâr ve asimilasyon politikalarına son verip, Türkiye halklarını etnik temelde değil “Türkiyelilik” kimliği ile yeniden kucaklamak ve bu sinerjiyle adalet ve eşitlik temelli bir siyasayı kurmak fırsatıydı.

KCK için ise demokrasi demagojisinden beslenen Marksist-Leninist barış görüşmeleri taktiklerini kullanıp PKK’yi dağdan şehre indirerek yeniden yapılandırmak; siyasî dokunulmazlık zırhını iyi kullanan HDP’yi hâkimiyet peşinde koşan PKK tehdit ve tedhişini örtecek Joseph Goebbels gibi kriptolu “Büyük Yalan"cı bir propaganda makinesine dönüştürmekti.

Bugüne kadar yerel ve küresel vesayete göre statülerini oluşturmuş, varlığını Kemalist rejimin varlığına borçlu veya egemenlere sığınarak idameyi hayat eyleyen CHP, MHP gibi siyasî, TÜSİAD gibi ekonomik, Gülenciler gibi dinî-mafyatik gruplara gelince... Bunlar Çözüm Süreci’ne, Türkiye’yi ‘özneleştirme’ derdini önceleyen Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti İktidarı’nı yıpratıp tökezlettirmek hasisliği ile yaklaştılar.

(...)

Yazının Devamı >>>