1. HABERLER

  2. HABER

  3. Çözüm Süreci Kurulu Toplanıyor
Çözüm Süreci Kurulu Toplanıyor

Çözüm Süreci Kurulu Toplanıyor

Çözüm Süreci Kurulu, Başbakan Davutoğlu başkanlığında toplanıyor. Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısından sonra atılacak adımların değerlendirileceği kurula, yeniden MİT Müsteşarlığı’na dönen Hakan Fidan da katılacak.

11 Mart 2015 Çarşamba 13:17A+A-

Hükümet ve HDP heyetinin ortak açıklamasında Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silahları bırakma çağrısı yapmasının ardından çözüm sürecinde kritik bir aşamaya daha gelindi. Ortak açıklamanın yapıldığı Dolmabahçe görüşmesi sonrasında Hükümet ile HDP heyetleri arasında bir görüşme olmadı.

Ancak gündemde HDP heyetinin İzleme Heyeti ve Sekretarya'nın da katılımıyla İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşmesi ve Öcalan’ın Nevruz’da yapacağı çağrının yönteminin belirlenmesi de var. HDP heyeti Öcalan’ın bu çağrıyı görüntülü yapmasını istiyor, Hükümet’ten ise bu konuda henüz net bir yanıt  gelmedi.

Hükümet gelinen bu son noktayı ve bundan sonra atılacak adımları saat 14’te Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında toplanacak Çözüm Süreci Kurulu’nda ele alacak. Toplantıya Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş ve Bülent Arınç katılıyor.

Milletvekili aday adaylığını geri çekmesinin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı’na geri dönen Hakan Fidan da toplantıya katılacak isimler arasında yer alıyor.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT