1. HABERLER

  2. BASIN AÇIKLAMASI

  3. Çorum'da Mursi'ye Destek Açıklaması
Çorumda Mursiye Destek Açıklaması

Çorum'da Mursi'ye Destek Açıklaması

Özgür-Der Çorum Temsilciliği'nde Mısır'da Mursi'ye dönük yapılan darbe girişimi kınandı.

06 Temmuz 2013 Cumartesi 14:30A+A-

Özgür-Der Çorum Şubesi Dernek Merkezinde yaptığı basın açıklaması ile Mısır ordusunun Müslüman Kardeşler ve Muhammed Mursi’ye dönük gerçekleştirdiği darbeyi protesto etti.

Ynt.Krl.Üyesi Ömer Kılıç tarafından okunan basın açıklamasında Mısır ordusu her ne kadar halk arasındaki kamplaşmayı engellemek adına yönetime el koyduğunu izah etse de hedefin açıkça, İslamcıların iktidar çabaları ve İslami değerler olduğunu bir kez daha yakından müşahede edildiğini belitti.

Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı başkaldırı olan Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından biri olan Mısır devrimi, askeri cunta ve İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist ve milliyetçi koalisyona terk edilmek isteniyor.

Seçimle iktidardan uzaklaştıramayacakları İslamcı kadroları, askeri darbe ile saf dışı bırakmaya çalıştıklarını hatırlatan Kılıç, sözlerine şöyle devam etti. “Tıpkı dün Gezi Parkı eylemleri vesilesi ile ülkeyi kaosa sürükleyip hükümeti iş yapamaz duruma düşürerek iktidardan uzaklaştırmaya, boğmaya çalıştıkları Türkiye örneği gibi. Gezi parkı üzerinden darbe çığırtkanlığı yapanlara selam çakan katil Esed, İsrail, ABD ve AB; Mısır’daki askeri darbeyi timsah gözyaşları arasında Suud ve Körfez Emirlikleri ile beraber selamlıyorlar.”  

Özgür-Der Çorum Şubesi olarak bizler de Mısır’da gerçekleşen askeri darbeye karşı, Muhammed Mursi’nin yanında olduğunu vurgulayan Kılıç, tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelenin devam edeceğini ve bizler başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil yalnızca Allah’tan bekleyen Müslümanlar olduğumuzu ifade etti.

corum_misir_aciklama.jpg

corum_misir_aciklama-(2).jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Mısır’daki Darbeye Karşı Çıkmak Kendi Geleceğimize Sahip Çıkmaktır!

25 Ocak 2011’de diktatör Mübarek’in devrilmesi ile sonuçlanan devrim, geçtiğimiz Çarşamba günü Mısır ordusunun yaptığı darbe ile kesintiye uğradı. Onlarca yıl aradan sonra ilk defa Mısır halkının özgür oyları ile seçtiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi despotça görevden uzaklaştırılıp, Müslüman Kardeşler cemaatinin önde gelen 400 üyesi ile birlikte gözaltına alındı.

Mısır ordusu her ne kadar halk arasındaki kamplaşmayı engellemek adına yönetime el koyduğunu izah etse de hedefin açıkça, İslamcıların iktidar çabaları ve İslami değerleri olduğu bir kez daha yakından müşahede edilmiş oldu. Orduya ait helikopterlerden Tahrir Meydanı’nda toplanan Mursi karşıtlarının üzerine bayraklar atmaları ve gösteri uçuşları düzenlemeleri, Müslüman Kardeşler teşkilatına ait basın organlarının kapatılması ve sadece cemaatin öncü kadrolarının gözaltına alınması Mısır halkının ezici oyları ile seçilmiş İslamcı kadroların hedef alındığına açık işaretler olarak okunmalıdır.

Hürriyet ve Adalet partisinin adayı olarak halk tarafından %52 oyla seçilmiş Muhammed Mursi’den yalnızca 1 yıllık görevi süresince ekonomisi ve siyasal sistemi çökmüş Mısır’ı düzlüğe çıkarma imkânsızlığı beklendi. Askeri, ekonomik, bürokratik ve yargı alanlarında diktatörlük döneminin ağır kalıntıları ve engellemeleri arasında görev yapması istenen Mursi ve İhvan-ı Müslim’in teşkilatı, kurdun kuzuyu yemek niyetine benzer şekilde hem yerel hem de küresel güçler tarafından bastırılmak, boğulmak istendi.

Diktatörlere, emperyalistlere ve askeri vesayet rejimlerine karşı başkaldırı olan Ortadoğu intifadalarının önemli ayaklarından biri olan Mısır devrimi, askeri cunta ve İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist ve milliyetçi koalisyona terk edilmek isteniyor. Seçimle iktidardan uzaklaştıramayacakları İslamcı kadroları, askeri darbe ile saf dışı bırakmaya çalışıyorlar. Tıpkı dün Gezi Parkı eylemleri vesilesi ile ülkeyi kaosa sürükleyip hükümeti iş yapamaz duruma düşürerek iktidardan uzaklaştırmaya, boğmaya çalıştıkları Türkiye örneği gibi. Gezi parkı üzerinden darbe çığırtkanlığı yapanlara selam çakan katil Esed, İsrail, ABD ve AB; Mısır’daki askeri darbeyi timsah gözyaşları arasında Suud ve Körfez Emirlikleri ile beraber selamlıyorlar.  

Son Taksim olaylarında da görüldü ki hegemonik güçler demokrasi masalını yeniden yazmak ya da yepyeni bir demokrasi tanımı yapmaya çalışıyorlar. Halkın iradesinin yansıması olarak görülen seçimleri yeterli görmüyor ve demokrasi bir “uzlaşma” rejimidir diyerek kim seçilirse seçilsin bizimle uzlaşsın demek istiyorlar. Zira onlar hiçbir zaman adaletten hoşlanmazlar. Zulümle ayakta dururlar. Baskı ile ayakta dururlar. Kan ile gözyaşı ile ayakta dururlar. Onlar kendi elleri ile yaptıkları putları acıkınca yiyen atalarının dininin bağlılarıdır.

Mısır halkı bu işi burada bırakmayacaktır. Müslüman Kardeşler yapılan bu hile ve tuzaklara karşı direnecektir. Mısır’ın onurlu insanları darbe sevdalısı bu zihniyeti ülkelerinden def edecektir. Muhammed Mursi Müslümanların ve tüm kişiliğine sahip çıkan insanların onurudur ve onuru olmaya devam edecektir.

İslami hareketleri engellemeye çalışan güçler, Allah’ın izni ve Müslümanlar eliyle hak ettiği cezayı alacaklardır.

Özgür-Der Çorum Şubesi olarak bizler de Mısır’da gerçekleşen askeri darbeye karşı, Muhammed Mursi’nin yanında olduğumuzun altını çizmek istiyoruz.

Mısır’da gerçekleşen darbe ve vesayet özlemlerinin Tunus, Yemen, Suriye, Libya ve Türkiye’yi de sarmasına izin vermemeli, bu doğrultuda duyarlı tüm kesimlerin özellikle bugünlerde aktif bir şekilde tavır alması, Mısır’ın meşru yönetimi ve Müslüman Kardeşleri ile dayanışması gerektiğini belirtmek istiyoruz.

Tevhidi ilkelerimizle adaleti tesis etmek ve özgürlüğün kapılarını açmak için mücadelemiz devam edecektir. Unutulmamalıdır ki bizler başarıyı ve taltifi sahte ilahlardan değil  yalnızca Allah’tan bekleyen Müslümanlarız.

Özgür-Der Çorum Şubesi

HABERE YORUM KAT