1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Çocukları Kurtarmak İçin Şehadeti Göze Aldılar
Çocukları Kurtarmak İçin Şehadeti Göze Aldılar

Çocukları Kurtarmak İçin Şehadeti Göze Aldılar

Şam banliyölerinden Duma’dan gelen görüntü Esed güçlerinin vahşetini; mücahidlerin ise kahramanlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

19 Temmuz 2013 Cuma 10:26A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Esed güçlerinin saldırıları aralıksız sürüyor. Son günlerde Şam banliyölerinde muhaliflerin güçlü olduğu bölgelere yoğun saldırılar düzenleyen Kabun ve Cobar gibi bölgeleri kuşatma altına aldı.

Duma’da da muhaliflere yönelik saldırılarını sürdüren Esed güçlerinin muhtemelen kaçmakta olan bir kamyonet üzerinde bulunan iki çocuğu ve sürücü kısmında bulunanları hedef alan saldırısı sonrası yaşananlar görüntülere yansıdı. Olayın 23 Ekim'de gerçekleştiği bildiriliyor.

Semtin bir meydanında Esed güçlerinin keskin nişancıları tarafından vurulan çocuklar ve kamyonet içindeki diğer kişileri kurtarmak için direnişçilerin yoğun bir çaba sarf ettikleri görülüyor. Keskin nişancı ateşinden dolayı kamyonete yaklaşmak büyük bir risk olmasına rağmen bazı mücahidler ölüm pahasına araca ip bağlamayı başarıyor ve hedef bölgesinden aracı uzaklaştırıyorlar.

Aracı alır almaz yaralı olma ihtimaliyle çocukların cansız bedenlerini kamyonetten çıkaran mücahidler bu esnada RPG saldırısına maruz kalıyorlar. Görüntülerin devamında kamyonetin parçalandığı ve çocukları kurtarmak için kamyonete koşan birçok mücahidin şehit düştüğü görülüyor. Şehit düşenlerin naaşlarının başka bir kamyonete yüklendiği görülüyor.

Dün 112 Kardeşimiz Katledildi

Bu arada Esed güçlerinin dünkü saldırılarında 112 kişinin öldüğü açıklandı. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ölenlerin 10’unun kadın, 6’sının çocuk olduğunu açıkladı. LCC’nin verdiği bilgilere göre ölenlerin 43’ü Dera’da, 27’si Şam kırsalında öldürüldü.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum