1. HABERLER

  2. HABER

  3. Clinton: “Arap Baharı Güvenlik Boşluğu Doğurdu”
Clinton: “Arap Baharı Güvenlik Boşluğu Doğurdu”

Clinton: “Arap Baharı Güvenlik Boşluğu Doğurdu”

Birkaç gün içinde görevini Kerry’e devredecek olan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Cezayir’deki eylemin bölge çapındaki güvenlik sorununun bir parçası olduğunu söyledi.

24 Ocak 2013 Perşembe 16:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

ABD Dış İşleri Bakanı Hillary Clinton Cezayir’deki rehine elemini gerçekleştiren İslamcı militanların silahlarını Libya’dan aldıkları hususunda bir şüphe bulunmadığını söyledi ve Arap baharının İslamcı militanlığı artırdığına dikkat çekti.

Senato’da, Libya’daki ABD büyükelçisi Chris Stevens’ın ve 3 Amerikalının öldürüldüğü Bingazi olayı üzerine konuşan Clinton “Bingazi olayı bir boşlukta yaşanmadı. Arap devrimleri iktidar dinamiklerini sarstı ve tüm bölgede güvenlik güçlerini zayıflattı” dedi.

Bununla birlikte meclis üyelerine ABD diplomasisinin yeni tehditler karşısında geri çekilmemesi ve “değişen çevresel tehditlere” karşı koyması gerektiğini hatırlatan Clinton: “Şu anda geri çekilmeyi göze alamayız. İstikrarsız ortamlardan ötürü ABD çekilecek olursa bunun ağır sonuçları olacaktır. Aşırılık kökleşir, çıkarlarımız zedelenir ve kendi evimizde dahi güvenliğimiz tehdit altına girer” diye konuştu.

Clinton “Mali’deki istikrarsızlık” durumuna da değinerek, bu durumun “etki alanlarını genişletmeyi ve geçtiğimiz hafta Cezayir’de yaşanan türden saldırılar düzenlemeyi hedefleyen teröristler için çok uygun bir zemin” olduğunu söyledi.  

Görevinin son dönemlerinde Libya’daki olaydan ötürü yoğun eleştirilere muhatap olan Clinton koltuğunu birkaç gün içinde Senatör John Kerry’e bırakacak. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT