1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çin’de her şey çok güzel(!)
Çin’de her şey çok güzel(!)

Çin’de her şey çok güzel(!)

Çin Başkonsolosluğu yaptığı bir paylaşımla literatüre “Çin şakası” deyimini kazandırmış oldu.

12 Ekim 2020 Pazartesi 16:42A+A-

Abdurrahman GÜNER / HAKSÖZ HABER

Gördüklerinize ve duyduklarınıza değil bir anket şirketi tarafından yapılan ankete inanmalısınız! Bu emir cümlesini Çin Başkonsolosluğu’nun paylaşımının özü olduğu için habere giriş cümlesi olarak yazdık. Belki Başkonsolosluğun yaptığı kadar tesirli(!) olmamış olabilir ama biz de şansımızı denemek istedik.  

Çin Başkonsolosluğu bir anket şirketine dayandırdığı verilere göre 2020 senesinin en mutlu ülkesi olduğunu iddia etmiş. Devamında ise çocuk kandırırcasına “bizim hakkımızda söylenen onca yalan doğru olsaydı sonuç böyle çıkar mıydı?” diyerek muhataplarını aptal yerine koymaya çalışmış. Sayıları milyonlarla ifade edilen Uygur Müslümanının kamplarda gördükleri insanlık dışı muameleyi amiyane tabirle kafaya alan bu paylaşım katillerin de espriyi yeteneği olabileceğini gösteriyor. 

Anketin sonuçları incelendiğinde en mutlu üçüncü ülke olarak Suudi Arabistan geliyor. Açıkçası biz listenin devamında İran, Mısır, Suriye(!), Kuzey Kore gibi dünyanın geri kalan dikta yönetimlerini de görmeyi bekliyorduk. Zira Çin’in de içerisinde olduğu bu tarz ülkelerde insanlar bazen kendilerini ifade etmekte çok rahat davranamayabiliyorlar. Mutlu olmak zorunda oldukları zaman çok fazla bir şey söylemeye de hakları olmuyor yani. Ama haberin giriş cümlesinde belirttiğimiz gibi gördüklerinize ve duyduklarınıza inanmayın…

HABERE YORUM KAT

1 Yorum