1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Çin, Japonya'nın savunma bütçesindeki artışı "tehlikeli" görüyor
Çin, Japonya'nın savunma bütçesindeki artışı "tehlikeli" görüyor

Çin, Japonya'nın savunma bütçesindeki artışı "tehlikeli" görüyor

Çin, Japonya'nın 5 yıllık savunma bütçesini yüzde 50'den fazla artırma planını "tehlikeli gelişme" olarak değerlendirdi.

07 Aralık 2022 Çarşamba 19:38A+A-

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, günlük basın toplantısında, Tokyo'nun savunma harcamalarındaki artışın, Asyalı komşuları ve uluslararası toplum tarafından endişeyle izlendiğini ifade etti.

Japonya'nın savunma harcamalarını son 10 yılda sürekli arttırdığı ve bölgesel gerilimleri, askeri atılımları için bahane olarak kullandığını savunan Sözcü Mao, "Bu, çok tehlikeli bir gelişme. Asyalı komşuları ve uluslararası toplum, Japonya'nın savunma odaklı politikasına ve barışçı kalkınma doğrultusuna bağlı kalıp kalmayacağından endişe duyuyor" dedi.

Mao, Japonya'nın saldırgan yayılmacı geçmişiyle hesaplaşması, Asyalı komşularının güvenlik kaygılarına saygı göstermesi ve askeri güvenlik alanında ihtiyatlı olması gerektiğini vurguladı.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'nun, dün, 2023-2027 yıllarını kapsayacak savunma bütçesinin yüzde 50'den fazla artışla 43 trilyon yene (yaklaşık 318 milyar dolar) çıkarılmasına yönelik plan için talimat verdiği bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT