1. HABERLER

  2. HABER

  3. Cihaner ve Berk Dosyası Yeniden Yargıtay'da
Cihaner ve Berk Dosyası Yeniden Yargıtayda

Cihaner ve Berk Dosyası Yeniden Yargıtay'da

İlhan Cihaner ve Saldıray Berk'in dosyası, Yargıtay'a tekrar gönderildi.

02 Mart 2012 Cuma 20:41A+A-

Yargıtay 11inci Ceza Dairesi, CHP Denizli Milletvekili Cihaner ile aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 14 sanık hakkındaki Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen iddianameyi kabul etti.

İlhan Cihaner, Erzincan'daki faaliyetleri nedeniyle aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 14 sanık ile birlikte "Ergenekon terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecililik, birden fazla kişi ile tehdit, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" suçlarından Yargıtay 11inci Ceza Dairesinde yargılanıyordu.

Yargıtay 11inci Ceza Dairesi, Cihaner'in üzerine yüklenen suçun 'görev suçu' kabul edildiğini belirterek, Cihaner'in yargılandığı davada Adalet Bakanlığı'ndan soruşturma izni alınmadığı gerekçesiyle dava dosyasının tekrar Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu İkinci Dairesi ise Cihaner'in yargılanması gerektiği görüşüyle dosyayı Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti.

Cihaner ve Berk hakkında iddianame hazırlayan Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı Yargıtay'a gönderdi.

Cihaner'in milletvekili dokunulmazlığının terör suçu için geçerli olmadığına hükmedildi ve hazırlanan iddianame, Yargıtay 11inci Ceza Dairesi tarafından kabul edildi

İlhan Cihaner'in, aralarında emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de bulunduğu 14 kişiyle birlikte Yargıtay 11inci Ceza Dairesinde önümüzdeki günlerde yargılanması bekleniyor.

TRT Haber 

HABERE YORUM KAT