1. YAZARLAR

  2. Abdüssettar Kasım

  3. CIA’nın Eğittiği Filistinliler
Abdüssettar Kasım

Abdüssettar Kasım

Yazarın Tüm Yazıları >

CIA’nın Eğittiği Filistinliler

28 Nisan 2008 Pazartesi 05:33A+A-

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA, haklarını geri almak için direnen ve kendini savunan Filistin halkını hegemonyası altına almak maksadıyla Filistinliler için eğitim merkezleri açtı. Bu eğitim merkezlerinin finansmanını Amerika’nın karşıladığı açıklandı fakat biz ABD’nin bunu Allah rızası, Filistinlilere karşı duyduğu sevgi ya da Filistinli fakirlere destek olsun diye finanse etmediğini biliyoruz. ABD bunu, eğitim verdiği kişilerin kendi emellerine hizmet etmesi ve İsrail’in hedeflerini gerçekleştirmesi için yapıyor. Şu an Ürdün’de, ümmetin gücünü kırma ve onu düşmana araç olarak sunma gibi hiçbir utanç verici fiili işlemekten geri durmayan Haşimi rejiminin bünyesinde Filistinlileri eğitme merkezleri aktif olarak faaliyet gösteriyor.

İstihbarat büroları, eğitip tekrar Filistin’e göndermek için özel yetenekli Filistinlileri seçmede titiz davranıyor. Eğitilecek adayda aranan özellik aptallık, okulda ve genel olarak hayatta başarısız olma ve mümkün olduğunca genç olmaktan ibaret. Ancak seçilecek olan kişinin aşağılık özellikleri, 25 yaşın üzerinde olmasının hoş görülmesine neden olabilir.

Keza onu vatanına bağlayan ve günün birinde vatanı için bir eyleme girmeyi düşündürtecek vatansever bir geçmişinin olmaması, aşağılık ve zillete bulanmış az miktardaki paraya can atması gerekir. Adaydan istenen diğer özellikler; vatanı seven saygın bir aileye mensup olmaması ya da adayın etkilenebileceği ahlaki ve milli değerlere uzak olmasıdır. Bunların da ötesinde bu kişinin Allah’ı tanımaması gerekir. Adayın, peygamberlere küfreden ve zat-ı ilahiye karşı çıkanlardan ve tabii olarak kötü ahlakıyla nam salmış kişilerden olması tercih edilir.

Uzun sözün kısası, adayın Iraklı kadeşlerinin görüşünü tanımayan, Mısırlı kardeşlerin dünya görüşüne düşmanlık besleyen ve Şamlıların düşünce dünyasına yabancılaşmış biri olması isteniyor. Bu kişinin bayağı ve güçsüz biri olması gerekir ki daha da bayağılaşması için eğitilmesi kolay olsun.

Peki Ürdün’de bu adaylara nasıl bir eğitim veriliyor? Ona, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurmak için yüce, milli bir görevi yerine getirdiği anlatılıyor. Filistin’de, ehl-i sünneti manipüle etmeye çalışan Şii İran tarafından finanse edilen ve başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulmasını istemeyen insanlardan bahsediliyor.

Filistin’deki gençleri yoldan çıkaran ve onlara İsrail karşısında savaşırken şehit düşerlerse kendilerine cennetin verileceği vaadine inanan yığınla kişi olduğunu söylüyorlar.  Onlara İsrail’in yenilmesi mümkün olmayan güçlü bir devlet olduğunu, ABD’nin bütün gücüyle onu desteklediğini, İsrail’in insana saygı duyan ve Filistinlilerle barış ve dostluk içerisinde yaşamak isteyen bir devlet olduğunu anlatıyorlar. Onlar İsrail’i bir barış güvercini olarak resmettikleri için, sorunu oluşturan Filistinliler terörist ve radikaller olmuş oluyor. Olayları mümkün mertebe allayıp pulluyorlar ki onlarda vatana ve vatandaşa hizmet ettikleri kanaati oluşsun; hatta Filistin’e döndüklerinde bilenmiş olsunlar.

Şu an, Amerikan istihbaratının mali desteğiyle Ürdün’de eğitim gören bu gençlere, onların anne ve babalarına sesleniyorum:

Sizler yanlış yoldasınız çünkü Allah’ın, ümmetin, halkın ve vatanın düşmanlarına hizmet etmektesiniz. Siz Filistin halkını kovmuş, vatanı gasp etmiş siyonistlere ve Ürdün, Filistin ve diğer Arap ülkelerinden İsrail ve Amerika adına casusluk edenlere hizmet etmek için kendinizi seferber ediyorsunuz. Siz yarın mücahit Filistinlilere ateş açacaksınız ve en düşük ihtimalle, isyan edip hakkını taş ve sapanla almaya çalışan kardeşlerinizle karşı karşıya geleceksiniz. Onları yakalayacak ve hapse atacaksınız. Bazılarınızın onların verdiği paraya ihtiyacı olduğu doğru fakat şunu unutmayın ki; kişi ölür ama şerefini ayaklar altına almaz. Biz şerefimizle yaşayıp şerefimizle ölmeliyiz.

Bazılarınız Ramallah yönetimi tarafından aldatılmaktadır. Bu hükümet, sizin maaşlarınızı Amerikalıların Araplardan bir şekilde aldığı paralardan ödemektedir. Onlar sizi, Batılı bazı devletlerce aslında çoğu Araplar tarafından karşılanan az bir miktar parayla kandırıyorlar. Ben şahsi olarak, Filistin halkının büyük bir kısmının hayatını idame ettirebilmesi için bu paraya ihtiyacı olduğu kanaatini taşısam bile bu paranın kirli olduğunu düşünüyorum. Bu para kirlidir; zillet, utanç ve başarısızlığa bulanmıştır. Çünkü o mukaddesatınızın ve haklarınızın önünde sessiz kalmanız karşılığında size verilmektedir. Ramallah hükümeti Filistin hükümeti değil ABD siyasetine ve İsrail’in amaçlarına hizmet eden bir hükümettir. Birçok durum bunu kanıtlamıştır. Burada size uluslararası Mason hareketinin, Yahudilerin Filistin’e dönmesinin zorunluluğuna ve dünyada barış ve muhabbetin ancak Süleyman mabedinin inşasıyla gerçekleşeceğine iman ettiklerini hatırlatırım.

İçinizden bazılarının bu adam yazar ve üniversite hocasıdır; almakta olduğu düzenli bir maaşı var, tuzu kurudur, diğerlerinin aç oluşu onu ilgilendirmez dediğini duyar gibi oluyorum. Ben burada sadece, Filistinlilerin bağımsız olmasını ve kendi ayakları üstüne durmasını savunan biri olarak karşınızdayım. Her seferinde öz gücümüze güvenmemiz, kendimizi bayağılık ve zilletten korumak için sadece kendimize dayanmamız gerektiğini defalarca söyledim ancak Filistinli gruplar ilgisiz kaldı ve geniş halk kitleleri “ötekine” itimat etmenin tehlikesini dikkate almadılar. Büyük halklar kaybolup gitmez çünkü canlıdırlar, yaratıcıdırlar ve onur ve izzetti elden bırakmazlar. Fakat sadece zelil olmuş milletler ekmeğini düşmanının eline teslim eder.

Eğitim görecek olanlar! Size sesleniyorum: Siz şayet ABD ve Arap istihbaratlarına sırt çevirir ve Siyonistlerin yardımcıları ve güvenlik temsilcileri olmayı reddederek gururla bundan vazgeçerseniz çok büyük bir iş yapmış olacaksınız. Geçim sıkıntısı içinde yaşamak, casus ve hain olarak damgalanmaktan daha şereflidir. 

Filistin Enformasyon Merkezi

YAZIYA YORUM KAT