1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP'li Özgür Özel din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak görüyor!
CHP'li Özgür Özel din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak görüyor!

CHP'li Özgür Özel din eğitimini 'orta çağ zihniyeti' olarak görüyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel çocukların İslami eğitim aldığı Diyanet’in halihazırdaki kursları ve yeni açtığı kurslara "Ortaçağ zihniyeti" diyerek hakaret etti.

30 Aralık 2021 Perşembe 09:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Ortaçağ zihniyetinin temsilcisi Cumhuriyet Halk Partisi ve vekillerinin İslam ile olan kavgası devam ediyor.

Müslümanların yaşam alanlarını Mustafa Kemal döneminden beri kısıtlamaya çalışan, laikliğe zarar veriyor, Anayasa'ya aykırı söylemleri ile dini ötekileştirmeye çalışan zihniyet, Diyanet’in açtığı kursları “Ortaçağ zihniyetine” benzetti.

28 Şubat zihniyetini hortlatan Özel’in sözleri kamuoyunda tepkiye neden oldu. Diyanet'i ve 4 - 6 yaş arasındaki çocuklara verilmesi kararlaştırılan Kur’an eğitimi programlarını hedef alan Özel, Kur’an kurslarını kastederek, "Orta çağ düşüncesini kurumsallaştırmanın ne faydası var" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis’in basın ofisinde düzenlediği konuşmada Diyanet üzerinden verilen eğitim programlarına karşı çıkarak, “Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir Ortaçağ zihniyetine yönelmenin ne bu cumhuriyete faydası ne millete faydası var ne de Anayasa’ya uygunluğu var”dedi.

Diyanet'in 2013 yılında başlattığı ve son dönemlerde farklı versiyonları üzerinde de çalışılan 4-6 yaş grubuna yönelik Kur’an kurslarını eleştiren Özel, "Eğitimde birlik var, kanunu var. Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sıbyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmayı zorunlu yapmaya çalışıyorlar. "Bu kafayla, bilimin B'si, fiziğin F'si, matematiğin M'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e ne bu millete faydası var; ne de Anayasa'ya uygunluğu var." ifadelerini kullandı.

Bütün dünyanın doğru bir eğitim politikası olduğu yanılgısı ile yüzyıldır aynı cümleleri farklı şekillerde dile getiren CHP, laiklik ve Anayasa vurguları ile Müslümanların yaşam alanlarının kısıtlanmasını arzuladığını gösterdi.

Son dönemlerde Kemalist ve seküler basında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Hayat Boyu Öğrenme ve okul öncesi din ve ahlak eğitimleri verilmesi projelerine dönük bir algı çalışması olduğu görülüyordu.

CHP’li Özgür Özel’in de bu konuyu Meclis üzerinden dile getirip laiklik ve Anayasa vurgusunda bulunması tepki çekti.

Üstelik Özel’in, Diyanet’in almış olduğu eğitim programları kararlarını Ortaçağ zihniyetine benzeterek aşağılamaya çalışması açık bir İslamofobi örneği olarak görüldü.

 

HABERE YORUM KAT

18 Yorum