1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'li Kadınlar Esad'a Destek İçin Suriye'de
CHPli Kadınlar Esada Destek İçin Suriyede

CHP'li Kadınlar Esad'a Destek İçin Suriye'de

CHP'nin ikinci heyeti Esad'a destek için Suriye'ye gitti. Kadınlardan oluşan heyetin amacı, gerçekleri kamuoyuna duyurmakmış!

31 Ekim 2011 Pazartesi 10:15A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin kadın milletvekillerinden oluşan bir heyet dün Suriye'ye gitti.

Dün sabah saatlerinde Cilvegözü Sınır Kapısından Suriye'ye giriş yapan heyete, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler başkanlık ediyor. 40'a yakın kadının yer aldığı heyetin önümüzdeki saatlerde Şam'da Sahara Otel'de bir basın açıklaması yapması bekleniyor. Basın açıklamasına yerli ve yabancı basın da çağrıldı. Basın açıklamasına Beşşar Esad'ın siyasi danışmanı Buseyna Şaban'ın da toplantıya katılması bekleniyor.

Suriye ziyareti öncesi bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Suriye Kadınlar Birliğinin daveti üzerine CHP'li kadın milletvekillerinden oluşan bir heyetle Şam, Lazkiye ve Hama'da incelemelerde bulunacaklarını belirtti.

Güler, ziyaretin temel amacının Ortadoğu ülkelerinde yaşanan çalkantıları yerinde görmek olduğunu söyledi.

Suriye'nin kendi içişlerini düzene koyması gerektiğine inandıklarını belirten Güler, şöyle konuştu: "Yurtta sulh cihanda sulh' ilkesine inanmış insanlar olarak, Suriye'nin içişlerine müdahalenin yanlış olduğunu düşünüyoruz"

CHP heyetinde, Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'in yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İzmir Milletvekili Hülya Güven, Parti Meclisi Üyesi Sema Kendirci, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık ile Kadın Kolları üyesi Saadet Şen Öner bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum