1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP’li Bolu Belediyesi Nazi uygulamalarını devreye soktu
CHP’li Bolu Belediyesi Nazi uygulamalarını devreye soktu

CHP’li Bolu Belediyesi Nazi uygulamalarını devreye soktu

Bolu Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde, yabancıların yabancılarla evlenmesi halinde ödeyecekleri nikah ücreti 100 bin lira, suyun metreküpü ise yabancılar için 2,5 dolar olarak belirlendi.

22 Kasım 2021 Pazartesi 22:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçılığı ile CHP’nin 'helalleşeceğiz' söylemlerine tamamen zıt tavırlar sergileyen, Türkiye’de ikamet eden yabancılara karşı kötücül yorumlarda ve nefret söylemlerinde bulunan Bolu Belediye Başkanı ırkçı Tanju Özcan yabancıları şehirden kovma amacına, Bolu meclisinin tasarıları kabul etmesi ile daha çok yaklaştı.

Bolu Belediye Meclisi ırkçı tasarıyı oy çokluğuyla kabul etti. Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere 10 kat daha pahalı su ücreti ile yabancı uyrukluların nikah ücretleri konusunda önceki toplantılarda gündeme getirdiği 100 bin lira ödesinler teklifi kabul edildi.

Bolu Belediye Başkanı ırkçı Tanju Özcan yasa tekliflerinin geçmesi hakkında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

"İki yabancının Bolu'da, belediyemize başvurarak evlenmesi halinde nikah ücretini 100 bin lira olarak belirledik. Oy çokluğu ile aldık bu kararı. İkinci konu da 4658 sayılı yasa kapsamında Türkiye'de oturma izni almış olan yabancıların su ücretlerinin 2,5 dolar üzerinden hesaplanarak tahsil edilmesi ile ilgili bir konu. Bu tüm yabancıları kapsamıyor. 4658 sayılı yasa kapsamında oturma izni almış olanları kapsıyor. Cenevre Sözleşmesine göre mülteci veya göçmen statüsünde olanları ve Birleşmiş Milletler'in geçici koruma altındaki sığınmacı sınıfını kapsamıyor. Yani Bolu'da oturma izni almış olanları kapsıyor."

Özcan, yabancı uyruklu kişilerin su faturalarını güncel dolar kuru üzerinden TL ile alacaklarını söylerken de ırkçılığını kötü bir eylem olarak görmediğini yeniden ispatladı. 

Bolu Belediye Meclisi'nin aldığı kararların yargıya taşınması bekleniyor. Hukukçulara göre alınan kararlar, Anayasada da yer alan eşitlik ilkesine aykırı olup, temel hak ve özgürlüklerin ihlali sonucunu doğuruyor.

Bolu Belediye Meclisi aldığı bu karar ile "Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter devlet anlayışına aykırı hareket ederek adeta bir federal devlet gibi kendi kanunlarını oluşturmaya çalışıyor."

Adalet Bakanlığı'nın, Bolu Belediye Meclisi'nin aldığı kararlara karşı harekete geçmesi bekleniyor. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum