1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP’de sular durulmuyor!
CHP’de sular durulmuyor!

CHP’de sular durulmuyor!

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ekrem İmamoğlu’nun ahlaksızlıkla suçladı.

25 Temmuz 2023 Salı 16:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Seçimde alınan ağır hezimetin ardından CHP Genel Başkanlık makamından kimin oturacağı tartışılmaya başlandı. Kemal Kılıçdaroğlu en ufak bir özeleştiri dahi yapmazken koltuğunu sağlama almanın yollarını arıyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise parti içi dengelerle oynayarak “değişim” çağrısı yapıyor. İmamoğlu’nun genel başkanlığı istemesi çok ciddi bir karşılık bulmuş gibi gözükmüyor. Her fırsatta özgürlük, eşitlik argümanlarını dile getiren CHP Genel Merkezi ise kendilerine yakında yayın organlarına dahi ciddi baskı uyguluyor. Halk TV’ye yapılan desteklerin kesilmesi CHP içi muhalefete göz dağı olarak değerlendirildi.

Son tartışma ise CHP'li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında yaşandı. Dün yapılan belediye başkanları toplantısında da Bülent Kerimoğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında yaşanılan gergin anlar parti içi savaşa dönüştü.

Kerimoğlu, gizli toplantı yapan İmamoğlu'nu ahlaksızlıkla suçladı. İmamoğlu ise "Ahlaksız sensin. Bakırköy’de sokakta gezemiyorsun gelmiş burada konuşuyorsun" yanıtını verdi.

Bu sözler üzerine canlı yayında İmamoğlu’na yönelik sert sözler dile getiren Kerimoğlu, İmamoğlu’nun iş yapmadığını sadece reklam peşinde olduğunu söyledi:

Ekrem Bey, reklam, tanıtım, lansman, PR'da oldukça başarılı. Yurt dışında ülkemizi temsil etme, yurt dışı temsilcileriyle görüşme konusunda çok başarılı. Yabancı dil hakimiyeti konusunda çok başarılı. Mesela benden daha iyi yabancı dil hakimiyeti. Ve AK Partili siyasilerle polemik yaratma konusunda çok başarılı.

Bakın ben eğer sokağa çıkmakta zorlanıyorsam, İstanbul Caddesi'nin 4 yıldan beri devam eden proje yarışması açtı, yarışma bitti. O günden bugüne değişen hiçbir şey yok. Yeni başladıkları bir taş değiştirme çalışması var. Oysa bizim hedeflerimiz kent meydanlarını adına yakışır özgürlük meydanı gibi büyük kent meydanı yapılması konusunda ortak bir çalışma yürüteceğimizi söyledik. Ama 4 buçuk yıl geçti, yeni başlıyor. Bundan dolayı da çok eleştiri alıyorum, dolayısıyla sokağa çıkamıyorum.

Bir önemli konu, sivrisinek ilaçlama ve haşere ile mücadele büyükşehirlerin yetki ve sorumluluğudur. Mart-Nisan ayından larvayla mücadele edilmesi gerekirken yapılmadığı için bugün Bakırköy'de yurttaşlarımız sivrisinekten çok eleştiri geliyor, dolayısıyla sokağa çıkmakta zorlanıyorum.

Bülent Kerimoğlu bu sözlerle bütün İstanbulluların bildiği bir gerçeği CHP’lilerin de bildiğini göstermiş oldu. Ekrem İmamoğlu yönetiminde İstanbul ilerlemek bir yana geriye gitti. İstanbul’un CHP’li ilçe belediye başkanı dahi İBB yönetimini sorumlu tutuyorsa burada çok ciddi bir durum söz konusudur. Bu isimlerin Türkiye siyasetine iktidar olup yön vermesi durumundan daha korkunç ne olabilir?

HABERE YORUM KAT

1 Yorum