1. YAZARLAR

  2. Hüseyin Öztürk

  3. CHP zihniyetine kurban edilen Deniz Feneri
Hüseyin Öztürk

Hüseyin Öztürk

Yazarın Tüm Yazıları >

CHP zihniyetine kurban edilen Deniz Feneri

14 Ekim 2011 Cuma 00:25A+A-

Ülkemizin ve hatta Müslüman dünyasının en köklü yardım kuruluşlarından biri olan Türkiye Deniz Feneri’ni, biz Müslümanlar; CHP zihniyetlilere kurban ettik.

Belki de böylesi işimize geldi. Çünkü kişinin mal varlığı arttıkça vermesi zorlaşırmış. Şeytan dürtermiş; “Benimle mi kazandılar” diye.

Ve Allah yoksulun, zayıfın, kimsesizin rızkını; varlık sahibi ettiği kulların eliyle gönderirmiş. Müslüman tüccarlar böyle diyor.

Evet, dünyanın veya Türkiye’nin neresinde; yoksul, çaresiz, kimsesiz, aç susuz, evsiz, barksız aileler varsa, hemen koşan Deniz Feneri, CHP’lilerin fantezilerine heba edildi.

Oysa biz Müslümanlar için şu ayet gönderilmişti.

-“Ey İnananlar! Size fasık (yoldan çıkmış) bir adam, bir haber getirirse, onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeyerek bir topluluğa karşı kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” Hucurat Suresi 6.

Ne yazık ki, bu ayete uyulmadığı için binlerce aile; ekmeksiz, aşsız ve evsiz kaldı.

¥

Peki ne oldu: Bediüzzaman Said Nursi’nin dediği çıktı.

-“İnsan zulmeder kader adalet eder.” Kader adalet etmeye başladı ve Türkiye Deniz Feneri üzerine kurulu planlar bozulmaya başladı.

Bir Deniz Feneri gönüllüsü olarak; yazdık, konuştuk, haykırdık, dedi ki;

“Türkiye Deniz Feneri’ni bitirmek istiyorlar, toplu iğne başı kadar bir açık ve kaçak bulan, bilen, gören varsa, gelip hesabını sorsun” dedik. Kimse çıkmadı.

Deniz Feneri’nin zorunlu olarak yardımlarını kestiği ailelerin durumlarını hiç merak eden olmuş mudur bilmiyorum.

Ben merak etim ve binlerce aileden dört tanesini seçtim. Hani diyoruz ya; “Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa kuzuyu, ilahi adalette sorarlar Ömer’den onu” diye. Bu aileleri CHP’lilerden sormayacaklar, iman edenlerden soracaklar.

¥

H B. üç yetimi olan bir anne. Aileye destek kesilince büyük oğul T. çalışmak zorunda kalır ve üniversiteye giremez. Psikolojik bunalıma girer, aile halen perişandır.

Y B. Deniz Feneri’nin yardımlarıyla yaşarken, yardımlar kesilir ve çocuklar eğitim alamaz. Halen büyük zorluklar içinde yaşamaktadırlar.

K Y. Deniz Feneri’nden her ay 250 TL yardım alırken, yardımların kesilmesi yüzünden oturdukları evden atılırlar.

M Y’nin 3 yetimi var, kira ve eğitimi yardımı kesilmiş mağduriyetleri devam etmekte. Daha nice böyle çığlıklar var Deniz Feneri dosyalarında.

¥

Bu arada Amerikalılar kadar bile insaflı olmayan CHP zihniyetliler ve onlara inananlara, Deniz Feneri ile ilgili “Wikileaks” belgeleri arasından çıkan rapordan alıntı yapmak istiyorum.

ABD Ankara Büyükelçiliği’nin Deniz Feneri Derneği hakkında “Hizmete Özel” notunda şunlar yazılı:

“Hükümet dışı yardım kuruluşu olan Deniz Feneri, yaklaşık 350 bin muhtaç aileye yardım sağladı.

İyi yağlanmış bir makine gibi geniş bir gönüllü ağıyla, otomatiğe bağlanmış bir izleme sistemi, kusursuz depolar ve bağışlanan malların oluşturduğu büyük bir envanteri var.”

¥

Evet, bu bilgiler belli çevreleri rahatsız etti ve fenerin başına bunlar geldi.

YENİ AKİT

YAZIYA YORUM KAT