1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP Sistematik Biçimde Suriye Gerçeğini Çarpıtma Çabasında!
CHP Sistematik Biçimde Suriye Gerçeğini Çarpıtma Çabasında!

CHP Sistematik Biçimde Suriye Gerçeğini Çarpıtma Çabasında!

CHP geçtiğimiz hafta düzenlediği Esed rejimini meşrulaştırma konferansının ardından Suriye gerçeğini çarpıtma çabasını sürdürüyor. MYK toplantısına konferansla ilgili bilgi notu olarak sunulan maddeler tam manasıyla bu mantığı yansıtmakta.

02 Ekim 2019 Çarşamba 09:47A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre MYK’ya toplantının düzenleyicilerinden CHP’li Ünal Çeviköz tarafından sunulan bilgi notunda şu satırlar da yer almış:

Türkiye’nin bölgedeki askeri varlığını genişleterek masadaki gücünü artıracağı düşüncesinin tehlikeli bir hayal olduğu ifade edilerek, Türkiye’nin desteklediği örgütlerin yerlerinden ettiği sivillerin öfkesinin ülkemize yönelmesinden endişe duyulduğu kaydedilmiştir.

Söylenen özetle şu: Türkiye’nin Suriye’de desteklediği mücahitler sivil halkı yerlerinden ediyor, dolayısıyla bu insanlar mecbur kalıp Türkiye’ye yöneldiklerinde yaşadıkları sıkıntının sorumlusu olarak Türkiye’yi görüp, Türkiye’ye karşı düşmanlık içerisine girebilirler! 

Demek ki neymiş, sivil halkı yerinden edenler Rusya, İran ve Esed çetesi değil, Türkiye’nin desteklediği örgütlermiş!

Demek ki bizim gördüğümüz görüntüler, göç eden insanların sözleri, feryatları hep kurguymuş! Halkın tepesine füzeler, varil bombaları, tank mermileri yağdırarak insanları kitleler halinde evlerinden,  köylerinden, mahallelerinden söküp çıkaranlar Türkiye destekli mücahitlermiş! Kim bilir belki de Ünal Çeviköz’e göre tüm dünyanın vahşi saldırılar düzenlediğine şahitlik ettiği rejime bağlı güçler o bölgelerde sadece itfaiye ve ambülans hizmeti vermek için çırpınan hizmet unsurlarıdır!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum