1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Charlie Hebdo’ya ilham kaynağı olan Jyllands Posten’dan korkuyoruz itirafı
Charlie Hebdo’ya ilham kaynağı olan Jyllands Posten’dan korkuyoruz itirafı

Charlie Hebdo’ya ilham kaynağı olan Jyllands Posten’dan korkuyoruz itirafı

Charlie Hebdo küstahlığını, saldırganlığını devam ettirme çabası içerisinde gözükse de, karikatür rezaletinin asıl kaynağı olan Danimarka gazetesi Jyllands Posten’da yayınlanan satırlar durumu net biçimde ortaya koyuyor.

03 Eylül 2020 Perşembe 16:13A+A-

Paris’te başlayan Charlie Hebdo davası Avrupa basınının gündeminde. İfade özgürlüğü, dine hakaret tartışmaları ile birlikte, Charlie Hebdo’nun aynı saldırganlığı tekrar yapması karşısında Macron’un takındığı sorumsuz tutum da medyada değişik yorumlara konu oluyor.

Charlie Hebdo küstahlığını, saldırganlığını devam ettirme çabası içerisinde gözükse de, karikatür rezaletinin asıl kaynağı olan Danimarka gazetesi Jyllands Posten’da yayınlanan şu satırlar durumu net biçimde ortaya koyuyor.

Açık konuşalım: Artık cesaret edemiyoruz

 “Neyin ne olduğunu söylemeye şimdi cesaret edebiliyoruz: Bu iş artık fazlasıyla tehlikeli. Bu karar, olabilecekler karşısındaki korkuya dayanıyor. Ancak korku meşru bir his. Jyllands-Posten 15 yıldır istihbarat servisinin güvenlik raporlarının gölgesinde yaşıyor. Zihinsel bir kuşatma altında olmanın anlamını biliyoruz. Başka bir şeye öncelik vermemiz, ifade özgürlüğünü artık savunmadığımız anlamına gelmiyor. ... Charlie Hebdo'lu meslektaşlarımız ifade özgürlüğünün savunusunu bedellerin en büyüğüyle ödediler. Bu nedenledir ki, bugün onları anıyoruz.”

HABERE YORUM KAT