1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayirli Direnişçiler Ömer Abdurrahman'ı İstiyor
Cezayirli Direnişçiler Ömer Abdurrahmanı İstiyor

Cezayirli Direnişçiler Ömer Abdurrahman'ı İstiyor

Cezayir'de halen ellerinde 60 Amerikalı rehine bulunan direnişçiler, karşılığında Şeyh Ömer Abdurrahman'ın salıverilmesini istiyorlar.

19 Ocak 2013 Cumartesi 11:19A+A-

Cezayir'de yaşanan rehine krizi, onlarca rehinenin öldüğü operasyon sonrasında da devam ediyor.

Moritanya haber ajansı ANI, direnişçilerin elinde tuttukları Amerikalı rehinelere karşılık, ABD'de tutuklu bulunan iki kişinin serbest bırakılmasını istediğini duyurdu. Haberde, direnişçilerin Pakistanlı Afia Sıddık ve Şeyh Ömer Abdurrahman'ın salıverilmesini talep ettikleri bildirildi. Direnişçilerin elinde kaç Amerikalı rehine olduğu ise belirtilmedi.

Mısırlı Ömer Abdurrahman, 1993 yılında Dünya Ticaret Merkezi'nin bombalanması eyleminin başındaki kişi olduğu iddiasıyla Haziran 1993'te tutuklandı ve 1996'da ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

60 REHİNE DİRENİŞÇİLERİN ELİNDE

Öte yandan Cezayir resmi haber ajansı APS, halen 60 kadar rehinenin direnişçilerin elinde olduğunu bildirdi. APS, ayrıca sabah saatlerinde de 573 Cezayirli rehine ile birlikte, 132 yabancı uyruklu rehineden yaklaşık 100'ünün serbest bırakıldığını duyurdu.

Timeturk'ta yer alan habere göre Cezayir ordusu, dün rehineleri kurtarmak için tesise operasyon gerçekleştirmiş, ancak çıkan çatışmada 30 rehine ile en az 11 direnişçi hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT