1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir’de Zamlar Geri Alındı
Cezayir’de Zamlar Geri Alındı

Cezayir’de Zamlar Geri Alındı

Yapılan zamları ve işsizliği protesto gösterileri, 5 kişi hayatını kaybettikten sonra Cezayir’de hükümete geri adım attırdı.

11 Ocak 2011 Salı 10:46A+A-

Cezayir'de hayat pahalılığı ve işsizliği protesto gösterilerinin 5 kişinin öldüğü, 800 kişinin yaralandığı, önemli maddi hasarın oluştuğu ve binden fazla kişinin tutuklandığı kanlı çatışmalara dönüşmesinin ardından, yetkililer temel gıda maddelerinin fiyatlarını düşürme sözlerini tuttu. Ülkede yaşam da normale dönüyor.

Ülkenin tamamında ticaret ve kamu hizmetleri haftanın ilk gününde normal şekilde yapılmaya başlandı. Bazıları önemli hasar gören okullarda da eğitime normal şekilde dönüldü. Ticaret Bakanı Mustafa Benbada'nın dün ülkede ekonomiye yön veren isimlerle bir araya gelmesi ve şeker ile yağda fiyatların resmi olarak belirlenmesine karar verilmesinden sonra şekerin kilo fiyatı 90 dinara (yaklaşık 1,8 TL), yemeklik sıvı yağın 5 litrelik tenekesi 600 dinara (yaklaşık 12,2 TL) sabitlendi. Ülkede bir kilo şekerin fiyatı 1 Ocak'ta 120 ila 140 dinara, beş litre yağ da 900 ila bin dinara fırlamıştı.

Cezayir'de bir haftayı aşkın süredir ülke nüfusunun büyük bölümünü oluşturan gençler, ülkenin hemen her yerinde, işsizlik, hayat pahalılığı, barınma sorunu, torpil, iltimas ve yolsuzluğu protesto ediyor.

İşsizlik oranı, 35,6 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 75'ini oluşturan 30 yaş altı gençler arasında resmi rakamlara göre yüzde 10 olmasına karşın, gerçek oranın bunun çok üzerinde olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT