1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir'de Ordu Seçimlerde Aday Çıkarmayacak
Cezayir'de Ordu Seçimlerde Aday Çıkarmayacak

Cezayir'de Ordu Seçimlerde Aday Çıkarmayacak

Cezayir Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, ordunun, 12 Aralık’ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacağını söyledi.

30 Eylül 2019 Pazartesi 23:29A+A-

Cezayir Savunma Bakan Yardımcısı ve Genelkurmay Başkanı Ahmed Kayid Salih, ordunun, 12 Aralık’ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkaracağına ilişkin iddiaları yalanladı.

Genelkurmay Başkanı, Cezayir Silahlı Kuvvetleri’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hiçbir aday göstermeyeceğini ve hiçbir adayı desteklemeyeceğini dile getirerek, “Bu, Allah, vatanım ve tarih önünde verdiğim bir söz” diye konuştu.

Ülke medyasına kamuoyunu aydınlatma ve Cezayir’in düşmanlarına karşı zaferine hayati bir katkıda bulunma çağrısında bulunan Genelkurmay Başkanı, “Görsel ve işitsel tüm medyamızdan gerçeği, olayların gidişatı ve gelişmelerini takip etme hakkına sahibiz." dedi.

Ahmed Kayid Salih, azledilen eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın kardeşi Said Buteflika’nın davası hakkında yaptığı yorumda ise Said Buteflika’nın yanı sıra eski istihbarat başkanları Muhammed Medyen ve General Osman Beşir Tartag ile İşçi Partisi Genel Sekreteri Louisa Hanun'un 15 ile 20 yıl arasında hapis cezaları aldığını söyledi.

Kaynak: Şarkul Evsat

Etiketler :

HABERE YORUM KAT