1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir’de Muhaliflerden Seçimleri Erteleme Çağrısı
Cezayir’de Muhaliflerden Seçimleri Erteleme Çağrısı

Cezayir’de Muhaliflerden Seçimleri Erteleme Çağrısı

Cezayir’de mevcut Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın seçimlerde 5’inci kez aday olacağını duyurması üzerine muhalif partiler seçimi erteleme çağrısında bulundu.

05 Mart 2019 Salı 13:55A+A-

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika’nın 18 Nisan’da gerçekleşecek seçimlere adaylığını koyduğunu duyurmasından sonra muhaliflerden Buteflika’ya tepki yağmaya başladı. Ülkedeki birçok siyasetçinin seçimin ertelenmesi için çalışmalar başlattığı aktarılırken, adaylardan bazılarının 82 yaşındaki Buteflika’nın 5’inci kez seçimlere katılmasını protesto etmek için adaylığını çektiği kaydedildi. Adaylıktan çekilenler arasında Toplum İçin Barış Hareketi Partisi lideri Abderrazak Makri, Cezayir İşçi Partisi Genel Sekreteri Louisa Hanoune ve eski Cezayir Başbakanı Ali Benflis’in de olduğu belirtildi.

MİLLETVEKİLLERİNDEN PROTESTO AMAÇLI İSTİFA

Muhaliflerin Cezayir yasalarının cumhurbaşkanlığı makamının boşalması ve seçimlerin ertelenmesini içeren 102’nci maddesini aktifleştirme çağrısının yanı sıra 2 milletvekilinin de yaşananlardan dolayı istifa ettiği öğrenildi. İstifasını duyuran vekillerin Seyyid Ahmed Furuhi ve Halid Tazagart olduğu aktarıldı.

1999 yılından bu yana iktidarda olan Buteflika’nın 5’inci kez aday olmasını istemeyen vatandaşlar ise günlerdir sokaklarda. Ülkenin resmi haber ajansı APS, hafta sonu Buteflika’nın 5’inci kez aday olmasının protesto edildiği gösterilerde 183 kişinin yaralandığını duyurmuştu. (İHA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum