1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. CEZAYİR

  4. Cezayir'de Araplarla Berberiler Arasında Çatışma
Cezayir'de Araplarla Berberiler Arasında Çatışma

Cezayir'de Araplarla Berberiler Arasında Çatışma

Cezayir'in güneyindeki Gerdaye kentinde Berberiler ile Araplar arasındaki yeni çatışmada en az 18 kişi hayatını kaybetti. Bölgede 2013'ten beri etnik gerilim var.

09 Temmuz 2015 Perşembe 09:13A+A-

Cezayir resmî haber ajansının (APS) haberine göre, Cezayir’in güneyindeki Geradiye kentinde Arap aşireti Şabaniye ile Berberi aşireti Beni Mizab’ın arasında çatışmalar meydana geldi. Çatışmalarda en az 18 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.

Ölü Sayısı Yükselebilir

APS, çatışmaların salı gecesinden çarşamba gününe kadar sürdüğünü, yaralıların durumunun kritik olmasından dolayı ölü sayısının yükselebileceğini ifade etti.

Çatışma ve şiddet olayları sırasında birçok ev, işyeri, tarım arazisi ve kamu alanı ateşe verilerek tahrip edildi.

Polis ve güvenlik güçleri bölgede güvenlik tedbirlerini arttırdı. Cezayir İçişleri Bakanı Nureddin Bedevi de, çatışma ve şiddet olaylarının yaşandığı bölgeye gitti.

Ordu Müdahale Etme Kararı Aldı

Savunma Bakanlığı da, salı günü yayınladığı yazılı açıklamada, ordunun bölgedeki çatışma ve şiddet olaylarını kontrol altına almak amacıyla müdahale etmeye karar verdiğini açıkladı.

Berberiler ile Araplar arasında 2013'te çıkan çatışmada 4 kişi ölmüştü. Cezayir yönetimi, o tarihten bu yana bölgede asker bulunduruyor.

HABERE YORUM KAT