1. HABERLER

  2. HABER

  3. BİYOGRAFİLER

  4. 'Cezayir Qıyâmı'nı Satan Eski Bir Liderin Ardından..
Cezayir  Qıyâmını Satan Eski Bir Liderin Ardından..

'Cezayir Qıyâmı'nı Satan Eski Bir Liderin Ardından..

Ahmed bin Bella, eski ideolojisinin çerçevesi dışına çıkarak değerlendirmek açısından da âciz kaldı.. Zihninde bir takım sual işaretleri vardı, amma, halkıının safları arasına cismen olmasa bile, fikren katılmak cesaretini gösteremedi..

27 Şubat 2012 Pazartesi 01:21A+A-

Selahaddin E. Çakırgil; Müslüman halkların son yüzyılda uğradıkları hıyanetler serisinin bir örneği Ahmed Bin Bella’yı okuyucularımıza anlatıyor:

'Cezayir  Qıyâmı'nı satan bir eski liderin ardından..

Önce, müslüman coğrafyalarında sadece şu son bir-iki hafta içinde karşımıza çıkan bazı kanlı hadiselere satırbaşları halinde bir bakalım..

*Yıllardır hemen her gün patlayan bombalarda ortalama 20-30 kişinin öldüğü Irak'da 22 Şubat günü 8-10 şehirde ve daha çok da şiî müslümanların toplu halde bulunduğu mekanları hedef alan bombalı patlamalarda 60'dan fazla insan öldürüldü.. Onlarca da ağır yaralı..

*Aynı gün, Pakistan- Peşaver'de bir otobüs garajında meydana gelen bir bombalı saldırıda da 30 kadar insan parçalandı.. Onlarca da ağır yaralı.. Bu patlama da, Pakistan için son yıllarda artık günlük hayatın bir parçası haline geldi, yazık ki..

*24 Şubat günü, Yemen'in başkentinde San'a'da ve tam da Ali Abdullah Salih'in 34 yıllık başkanlığının kanlı çatışmalarla son bulduğu ve yerine Cumhurbaşkanı seçilen Abdurrabb Hadi'nin vazifesine başladığı gün, devlet saraylarından birine yapılan bombalı saldırıda, 30 kadar insan öldü, bir o kadarı da ağır yaralı..

*Afganistan'da, işgalci Amerikan askerlerinin Kur'an-ı Kerîm'leri de yaktıklarının anlaşılması üzerine, müslüman halkın tepkileri dinmek bilmiyor, 25 Şubat akşamına kadar, bu protesto gösterilerinde, güvenlik güçleriyle, protestocular arasında bazı hassas mekanların korunması adına meydana gelen çatışmalarda ölenlerin sayısı 25'i geçiyor..

*Suriye'de, bu ülkeye 50 seneye yakın zamandır tahakküm eden Baas rejimi ve Esed Khanedanı döneminde, geçmişte işlenen cinayetleri aratmıyacak derecede; hele de son 8-10 ay boyunca süren karışıklıklarda her gün ortalama 50-60 civarında öldürmeler, bütün hızıyla halen de devam ediyor..

*

(Sadece Libya'da Gaddafî rejiminin devrilmesine müncer olan 10 aylık içsavaşta  ölenlerin sayısının bile 50 bin üstünde olduğu bildirildiğine göre) bütün bu iç karışıklıklar sırasında öldürülenlerin sayısının yüzelli bini aştığı ifade edilebilir..

Bu rakamların küçücük bir bölümü, başka dünyalarda gerçekleşse, sadece o ülkelerdeki değil, bütün dünya medyası da, günlerce, haftalarca, aylarca bu kanlı tabloları devamlı gündemde tutar..

Ama, bu ölümler müslüman coğrafyalarında, müslüman toplumlarında gerçekleşiyor; o halde, önemsizdir bu insan kayıpları!..

Yazının devamı..

HABERE YORUM KAT