1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘Cezaevlerinde Rastlanan Pozitif Koronavirüs Vakası Yok’
‘Cezaevlerinde Rastlanan Pozitif Koronavirüs Vakası Yok’

‘Cezaevlerinde Rastlanan Pozitif Koronavirüs Vakası Yok’

Adalet Bakanı Gül cezaevlerinde rastlanan yeni tip koronavirüs vakası olmadığını açıkladı.

20 Mart 2020 Cuma 18:15A+A-

Bakanlık binası önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül "Hükümlü ve tutuklular devlete emanet, onların sağlığı için her türlü titizlik gösteriliyor," ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine ve sosyal medyada "cezaevlerinde yeterli önlem alınmadığı"na yönelik iddialara ilişkin soru üzerine Gül, cezaevlerinde gerekli önlemlerin alındığını belirtti. "Aileler de müsterih olsunlar." diyen Gül, dezenfekte ürünlerinin de ücretsiz verildiğini bildirdi.

Bilim Kurulunun ve Sağlık Bakanlığının tavsiyesi üzerine görüşlerin ertelendiğini hatırlatan Gül, cezaevindeki personele, hükümlü ve tutuklulara dışarıdan riskin oluşmaması için tedbirlerin alındığını vurguladı.

“İnfaz düzenlemesi Meclis’in takdirindedir”

İnfaz düzenlemesine yönelik soru üzerine Gül, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda bir süredir çalışmalar yapıldığını aktardı. Gül, "Tüm tarafları, yargı mensuplarını, ceza hukukçularını dinleyerek, teknik çalışmalar yapıldı. Konu, Meclisin takdirinde olan bir konudur. TBMM'nin, milletvekillerinin takdiriyle şekillenecektir. Bu konuda da AK Parti grubu son halini verdikten sonra bir konsensüsle siyasetin bu anlamda müzakeresiyle oluşacaktır. Bu konunun da kanunlaşmasını öngörüyoruz. Temelde daha insani yaklaşan bu düzenlemeler de elbette Meclisin takdiriyle yürürlüğe girecektir." diye konuştu.

Gül konuşmasının devamında AK Parti grubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunduğu 2. yargı paketi taslağına ilişkin detayları paylaştı. "Tüketici uyuşmazlıklarında ara buluculuk öngörülüyor. Önemli bir katkı sağlayacaktır." diyen Gül, "Yılda 4 milyonun üzerinde açılan davayı doğrudan ilgilendiren bir düzenleme söz konusu." şeklinde konuştu.

Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "(2. yargı paketinde) Elektronik duruşma diyebileceğimiz önemli bir çalışma da söz konusu. Avukatlar, taraflar bürosundan duruşmaya katılabilecek."

"Birinci yargı paketinde ceza usulüne ilişkin düzenlemeler söz konusuydu. Bu pakette hukuk muhakemesiyle ilgili düzenlemeler söz konusu. Yargının daha hızlı, adil şekilde karar vermesine imkan tanıyacak düzenlemeleri görüyoruz. Ticari davalar gibi fikri ve sınai haklara ilişkin davalar gibi il merkezlerinde ihtisas mahkemeleriyle bu ihtilafların çözülmesi hukuka güveni artıracaktır. Tüketici uyuşmazlıklarında ara buluculuk öngörülüyor. Önemli bir katkı sağlayacaktır. Bu da tüm tüketicilerimizin işini kolaylaştıran, uzlaştırmayı sağlayacak reformdur."

İstanbul'daki bir hakimin eşinde yeni tip koronavirüs görüldüğünün hatırlatılması üzerine Gül, hakimin bankada çalışan eşinin sonuçlarının "pozitif" çıktığını, hakimin sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Hakimle kendisinin de görüştüğünü aktaran Gül, hakimin test sonucunun henüz çıkmadığını, ilgili adliyedeki tedbirlerin de alındığını söyledi. (Euronews, Haksöz-Haber)

HABERE YORUM KAT