1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ceylanpınar Hadisesinde Anahtarcı PKK’lı Tutuklandı
Ceylanpınar Hadisesinde Anahtarcı PKK’lı Tutuklandı

Ceylanpınar Hadisesinde Anahtarcı PKK’lı Tutuklandı

PKK savunucularının Ceylanpınar hadisesini örtme, karartma taktikleri saldırıyı organize eden ismin yakalanmasıyla hepten çöktü. PKK önce üstlendiği eylemi gelen tepkiler üzerine bilahare reddetmişti.

09 Kasım 2015 Pazartesi 14:15A+A-

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, 22 Temmuz'da Bahçelievler Mahallesi'ndeki evlerinde uyurken katledilen Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar'ın faillerinin yakalanması için başlattığı çalışma sürüyor. Olayın faillerine yardım ve yataklık ettiği tespit edilen ve olayın ardından Mardin'e kaçtığı belirlenen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi Hüseyin A, Kızıltepe ilçesinde yakalandı. Gözaltına alınan Hüseyin A, çıkarıldığı mahkemece "kamu görevlisini öldürmek" suçundan tutuklandı. Bu kişi polis memurlarının anahtarını ele geçirmiş ve PKK’lıları içeri soktuğu iddia ediliyor.

PKK, bu cinayetin tepki görmesi üzerine bunu kendilerinin yapmadığını iddia etmişti. 

Olayla ilgili şu ana kadar 6 kişinin tutuklandığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi. 

Kapıda zorlama yoktu

Polislerin katledilmesinin ardından evde yapılan araştırmada kapıda herhangi bir zorlama izine rastlanmamış, PKK'lıların eve hava sıcak olduğu için açık bırakılan pencereden girdiği değerlendirilmişti.

Çözüm sürecinin askıya alınmasına neden olan eylemlerden biri olan saldırının ilk olarak “Apo’nun Fedaileri” denilen grup tarafından yapıldığı açıklanmıştı. Yapılan soruşturma neticesinde eylem öncesinde Suriye’den Türkiye’ye giren PKK’ların olaydan sonra tekrar Suriye’ye kaçtığı tespit edilmişti. Polis beş kişiyi gözaltına almıştı.

Hüseyin A.’nın Suriye’den gelen PKK'lıları sakladığı, polislerin kaldığı evin etrafında keşif yapmalarını sağladığı ve temin ettiği anahtarı verdiği, polislerin katledilmesinin ardından da Suriye’ye kaçmalarına yardımcı olduğu öğrenildi. Hüseyin A.’nın sorgusunda susma hakkını kullandı.

Kaynak: AA, Milliyet

HABERE YORUM KAT