1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Cenin’de Teslim Olmayı Reddettiler; Şehadete Kadar Çatıştılar! (FOTO)
Cenin’de Teslim Olmayı Reddettiler; Şehadete Kadar Çatıştılar! (FOTO)

Cenin’de Teslim Olmayı Reddettiler; Şehadete Kadar Çatıştılar! (FOTO)

İşgale karşı direnişin sembolü haline gelen Cenin Mülteci Kampı'nda işgalci İsrail askerleriyle çıkan çatışmada 3 mücahid şehit oldu, 4’ü ağır 7 kişi yaralandı.

22 Mart 2014 Cumartesi 16:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Şeyh Ahmed Yasin'in şehadetinin 10. yılında Siyonist İsrail askerlerinin "teslim ol" çağrısına uymayan talebeleri şehadete kadar çarpıştı.

Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Cenin Mülteci Kampı'nda bugün sabah çıkan çatışmalarda işgal güçleri 3 Filistinli mücahidi şehit etti, biri ağır 7 genci de yaraladı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, şehitlerden Hamza Ebu’l-Heyca'nın (22) Kassam Tugayları'na, Mahmud Ebu Zeyne'nin (24) Kudüs Müfrezeleri'ne mensup olduğunu, diğer şehidin ise Yezin Mahmud Basim Cebbarin (23) olduğunu belirterek, yaralanan Mahmud Cebarin’in (25) ise ölüm  döşeğinde olduğunu söyledi.

Hastaneye kaldırılan diğer yaralılardan Mahmud Kamil Ebu Haşiş (21), Re’fet Said Ali Uveys (23) ve Mümin Abdullah Assam’ın (19) ağır yaralandıklarını ifade etti.

Evi Kuşatılan Hamza Ebu Heyca ve Arkadaşları Saatlerce Çatıştı

İşgal güçlerinin bugün sabah Cenin şehrinde Hamas liderlerinden Cemal Eb’ul-Heyca’nın oğlu Hamza Eb’ul-Heyca’nın bazı mücahitlerle bulundukları evi kuşatması üzerine çıkan ve saatlerce süren çatışmada mücahitler şehit olurken, birkaç Siyonist askerin de yaralandığını kaydetti.

Evdeki mücahitlerin teslim olmayı reddetmeleri üzerine çıkan çatışmada işgal güçlerinin eve karşı füze kullanması üzerine mücahitler şehit olurken, çıkan çatışmada Siyonist askerler arasında da ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.

İşgal askerlerinin evi kuşattıklarını ve mücahitlerle çatıştıklarını gören Filistinli gençlerin kuşatmayı kırmak için askerlerle çatışmaları üzerine askerlerin gençlerin üzerine gelişi güzel ateş açması sonucu en az yedi kişinin yaralandığını belirten kaynaklar, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğunu ifade etti.

İzzeddin Kassam komutanlarından Hamza Ebu Heyca'nın bedenine çok sayıda mermi ve şarapnelin isabet ettiğini belirten görgü şahitleri, Heyca'nın cansız bedeninin İsrail askerleri tarafından evin dışına çıkarıldığını söylediler.

Bugünkü katliam üzerine şehirde gergin hava devam ederken, kampta yas ilan edildi. 

filistinli-sehitler-cenin-jenin-cenaze9.jpg

Üç Mücahidin Şehit Edildiği Cenin’de Yas Var

Cani ve katil işgal ordusunun bugün sabah erken saatlerde baskın yaptığı evde kıstırıp şehit ettiği Hamza Ebu'l-Heyca, Yezin Cebarin ve Mahmud Ebu Zeyne için Cenin halkı kepenk kapatırken, camilerde salâlar yükseldi ve bütün şehirde yas ilan edildi.

Cenin’deki İslamî çevrelerle sivil toplum kuruluşları üç mücahidin şehit edilmesi üzerine grev ilan ederek, şehitlerin kanlarının heder olmayacağını  ve özgürlük için yakıt olduğunu ifade etti.

Şehitler bugün öğleden sonra son yolculuklarına uğurlanırken, Filistin halkı, cenazeye büyük katılım gösterdi.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ >>>

filistinli-sehitler-cenin-jenin-cenaze4.jpg

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT