1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Cenevre Görüşmeleri Ancak PYD Olduğunda Anlamlı ve Sonuç Alıcı Olabilirmiş!
Cenevre Görüşmeleri Ancak PYD Olduğunda Anlamlı ve Sonuç Alıcı Olabilirmiş!

Cenevre Görüşmeleri Ancak PYD Olduğunda Anlamlı ve Sonuç Alıcı Olabilirmiş!

KCK’lı Cemil Bayık, Azadiya Welat’taki yazısında Cenevre-3’ü ve PYD’nin toplantıya çağrılmayışını değerlendirmiş.

28 Ocak 2016 Perşembe 16:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

Konuyla ilgili yazısı hem Azadiya Welat hem Yeni Özgür Politika'da yayınlanan Cemil Bayık, dünyanın merkezine yine PKK/PYD’yi koymuş.

Cemil Bayık’ın “Daha baştan bu toplantının başarısız kılınmasını sağlamıştır. Artık bu görüşmelerden bir sonuç beklemek boştur. Aslında PYD’nin çağrılmaması, Cenevre görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını isteyenlerin isteğinin yerine getirilmesi olmuştur. Cenevre görüşmeleri ancak PYD olduğunda anlamlı ve sonuç alıcı olacaktı…

PYD’siz bu görüşmelerin değeri olmaz, kimse de bir şey beklemez.

Daha baştan bu toplantının başarısız kılınmasını sağlamıştır. Artık bu görüşmelerden bir sonuç beklemek boştur. Aslında PYD’nin çağrılmaması, Cenevre görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını isteyenlerin isteğinin yerine getirilmesi olmuştur. Cenevre görüşmeleri ancak PYD olduğunda anlamlı ve sonuç alıcı olacaktı.

PYD’siz bu görüşmelerin değeri olmaz, kimse de bir şey beklemez. Aslında bu toplantıyı hazırlayanlar PYD’yi çağırmayarak en başta da kendilerini boşa çıkarmışlardır. Cenevre’nin ciddiye alınmasını ve sonuç çıkmasını sağlayacak bir aktörün dışta tutulması büyük bir basiretsizliktir.

Cenevre’yi hazırlayanlar tarihi bir hata yapmışlardır. Eğer PYD katılsaydı Suriye barış görüşmelerinde büyük bir adım atılmış olacaktı. Cenevre görüşmeleri sonuç alıcı bir politik ve toplumsal temele oturacaktı.

Meşruiyetini yitirmiş mevcut rejim ve toplumsal desteği olmayan bir muhalefetle bu tür görüşmeler yapmak, IŞİD ve El Nusra gibi faşist çetelere güç vermekten başka bir anlama gelmeyecektir. PYD’yi dışlamak isteyenlerin amacı buydu; hazırlayanlar da bu tuzağa düşmüşlerdir.” sözlerinin özeti şu:

PKK/PYD’yi içine alıyorsa her gelişme olumlu, almıyorsa daha baştan boş ve anlamsız olup sonuçsuz kalmaya mahkûm. Dolayısıyla PKK/PYD’yi içermeyen diğer tüm gelişmeler gibi “Cenevre görüşmeleri” de ancak PYD olduğunda anlamlı ve sonuç alıcı olabilirdi!

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum