1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Cemaati İslami: Sahte Seçimler İptal Edilsin!
Cemaati İslami: Sahte Seçimler İptal Edilsin!

Cemaati İslami: Sahte Seçimler İptal Edilsin!

Cemaati İslami, Bangladeş'te %10 katılımla gerçekleştirilen seçimleri iptal edilmesi gerektiğini açıkladı.

07 Ocak 2014 Salı 15:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bangladeş Cemaati İslami Fiili Genel Sekreteri Dr. Şefikur Rahman 6 Ocak tarihli açıklamasında sahte seçimlerin iptal edilmesi ile anayasadaki geçici hükümet düzenlemesinin gözden geçirilmesi ve hükümetin istifa etmesi gerektiğini bildirdi. 

Açıklamada şunlar vurgulandı:

Halkımız hileli seçimleri büyük bir öfkeyle reddetmiş ve seçim sandığına gitmemiştir. Hem vatandaşlarımız hem de medya aracılığıyla tüm dünya seçim merkezlerinde hiçbir hareketliliğin yaşanmadığını görmüştür. Öyle seçim merkezleri vardır ki, tek bir oy dahi kullanılmamıştır. Dünya tarihinde böyle bir sahtekarlık hiçbir seçimde yaşanmamıştır. Aydınlar, gazeteciler, sivil toplum mensupları ve uluslararası medya seçimlerin nasıl bir başarısızlıkla icra edildiğini yansıtmış ve bu yapılanların bir seçim olamayacağını ortaya koymuştur. Halk seçimleri boykot ederek geçici bir hükümet gözetiminde güvenilir bir seçimden yana olduğunu göstermiştir. Halktan korkan güçler iktidarlarının ömrünü uzatmak için bu tür hilelere başvururlar. Aynı haince planı icraya koyan Avami Ligi (Halk Partisi) tarihe yeni bir kara sayfa eklemiştir. Ülkenin % 90’ını karşısına alarak hiçbir güç iktidarını sürdüremez, ayakta kalamaz.

Bangladeş bir partinin ya da şahsın mülkü değildir. Burayı ancak seçilmiş temsilciler yönetebilir. Seçim adı altında Halk Partisi ne demokratik, ne de hukuki olmayan eylemlere girişmiştir. Hükümetin artık halk desteği kalmamıştır. Devletin memurları bu saatten sonra hükümetin emirlerine boyun eğmemelidirler. Hükümetin tüm kararları yasadışıdır ve anayasaya aykırıdır. Başbakanın bu sabah yaptığı basın toplantısında sarfettiği sözler halkı bezdirmiştir. Sözleri zavallıca ve mantıksızdır. Katılımsız seçimlere ilişkin yaklaşımı ülkenin imajını daha da berbat edecektir. Despotik yönetimin iktidar hırsı ülkeyi bir uçuruma sürüklemektedir. Anayasayı ve hukuk devleti ilkelerini bu kadar çiğneyen bir hükümete halkın güveni kalmamıştır. Eğer bu hükümetin halkın taleplerine en küçük bir saygısı olmuş olsaydı, bu sahte seçimlere girişmezdi. Halkın bütünün değil, bir avuç yağmacının çıkarlarına hizmet eden hükümetin hiçbir olumlu adım atması beklenemez.

Başbakana artık gerçeği görmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Demokrasiye uyun ve halkın çıkarlarına göre hareket edin. Acilen bu sahte seçimleri iptal edin ve geçici bir hükümet gözetiminde özgür, adil ve güvenilir bir seçim sürecini başlatın.

Bu vesileyle Dinajpur eyaletinde azınlıklara ait evlere yönelik aşağılık saldırıları da kınadığımı ve lanetlediğimi ifade ediyorum. Cemaati Şibir’in [Cemaati İslami’nin gençlik teşkilatı] Dinajpur eyaletinde azınlıkların evlerinin ateşe verilmesi eylemleriyle hiçbir ilgisi yoktur.

Bangladeş Cemaati İslami hareketi taifeciliği asla benimsemez. Azınlıklara yönelik her türlü saldırıya nefretle yaklaşır. Bu çirkin eylemlerin faillerinin ortaya çıkarılıp gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra cezalandırılmasını talep ediyoruz. Hükümeti de bu tür saldırılara karşı etkili önlemler almaya davet ediyoruz.  Ve aynı zamanda medyayı da Cemaati İslami ve Gençlik Teşkilatımız aleyhine yürüttüğü kirli propaganda kampanyasını durdurmaya çağırıyoruz.

Son olarak da vatandaşlarımızı anayasayı, demokrasiyi ve insan haklarını korumak üzere barışçıl eylemlerini sürdürmeye çağırıyoruz.

HABERE YORUM KAT