1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Cemaat Kırmızı Kitaba Giriyor"
"Cemaat Kırmızı Kitaba Giriyor"

"Cemaat Kırmızı Kitaba Giriyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gülen Cemaati’nin üzerine gidileceğini söyledi ve “Paralel yapı”nın 2015 milli siyaset belgesinde yer alacağını söyledi.

06 Ocak 2015 Salı 14:33A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçiler ile bir araya geldi. Paralel yapı” olarak nitelendirdiği Gülen Cemaati’ne yönelik mücadelede yardım istedi. Cemaat’in 2015 yılında “Kırmızı kitap” olarak bilinen milli siyaset belgesinde yer alacağını da açıkladı.

“Üzerlerine üzerlerine gideceğiz.”

Erdoğan Gülen Cemaati’ne yönelik girişimlerin devam edeceğini açıkladı ve şunları söyledi:

“Bakıyorsunuz bir haşhaşi grup buralarda senatolarında parlamentolarında her türlü haberi her türlü oralarda kumpaslar vesaireler bunları yürütüyorlar. Bunu bozacak olan kim? Siz değerli büyükelçilerimiz olacaksınız. Bize ulaştırılması gereken neyse o bilgileri belgeleri bizlere aktarın. Biz gümbür gümbür bunları konuşuruz. Geri adım atmak gibi asla söz konusu olamaz. Üzerlerine üzerlerine gideceğiz. Kimse bizim gündemimizi belirleyemez.”

“2015 milli siyaset belgesi içinde yerini alacaktır”

Erdoğan, Gülen Cemaati’nin Kırmızı kitap” olarak bilinen milli siyaset belgesinde de yer alacağını söyledi:

“Nerelere nasıl paralar savurduğunu biliyoruz. Nerelerde kendilerine yemek masası ayırt ettiklerini bunu da biliyoruz. Arkadaşlar biz onlardan daha güçlüyüz. Öyleyse şu anda milli siyaset belgesi içerisinde yer almaya namzet olan bu paralel yapı artık dünyada gereken yere oturacaktır. MGK bununla ilgili tavsiye kararını almıştır. Hükümetimiz bakanlar kurulundan bunu geçirmiştir. Şimdi 2015 milli siyaset belgesi içinde yerini alacaktır. Bu artık böyle bir örgüttür. Büyükelçilerimizin tüm personelleriyle gerçeklerin duyurulması için daha gayretli olmaları gerektiği açıktır.”

"Avrupa Birliği, Türkiye politikasını gözden geçirmeli"

Büyükelçilerle yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin 'Türkiye'ye ders vermesi' yerine, Avrupa'da son dönemde yaşanan ırkçı faaliyetlere yönelik çare üretmesi gerektiğini vurguladı:

"Özellikle Avrupa Birliği, Türkiye politikasını artık gözden geçirmek durumundadır. Yeterince oyaladılar, yeterince vakit kaybettirdiler. Şu anda AB'nin çok ciddi tehlikelerle tehditlerle karşı karşıyayken bunları görmek, bunları bir defa bir an önce değerlendirmek, bunlara çare üretmek yerine Türkiye'ye ders vermeye kalkışması inanın acınacak bir durumdur. Bakın ırkçı, ayrımcı, özellikle de Müslümanları hedef alan faaliyetler Avrupa'da artık gizlenemez bir noktaya geldi."

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT