1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çavuşoğlu'ndan 'İncirlik' Sözüne Açıklama: Benim Öyle Bir İfadem Olmadı
Çavuşoğlu'ndan 'İncirlik' Sözüne Açıklama: Benim Öyle Bir İfadem Olmadı

Çavuşoğlu'ndan 'İncirlik' Sözüne Açıklama: Benim Öyle Bir İfadem Olmadı

Çavuşoğlu, "Rusya ile işbirliği yapabileceğimizi söyledik. Basın bunu yanlış anladı" diyerek İncirlik Üssü'nün Rus uçaklarına açılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı.

04 Temmuz 2016 Pazartesi 14:39A+A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"DEAŞ terör örgütüne karşı biz herkesle iş birliği yaparız. Başından beri biz mücadelemizi yapıyoruz ve DEAŞ'a karşı aktif mücadeleye katılmak isteyenlere de biliyorsunuz İncirlik Hava Üssü'müzü açtık. Rusya ile de aynı işbirliğini niye yapmayalım? Çünkü bu terör örgütü hepimizin düşmanıdır ve bununla da mücadele etmemiz gerekiyor. O nedenle bu mekanizmaların tekrar hayata geçirilmesi bölge için de terörle mücadelemiz için de herhangi bir olumsuz vakanın yaşanmaması bakımından da son derece önemlidir. Bu konuda da Sergey Lavrov'un da söylediği gibi mutabık kaldık."

Çavuşoğlu'nun bu açıklamaları, bugün düzenlediği basın toplantısında Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu. Gazeteci Yıldırım'a "Dışişleri Bakanı sayın Çavuşoğlu'nun 'İncirlik Üssü'nün Rus uçaklarına açılabileceği' yönündeki açıklamaları var, Rusya'dan da buna olumlu açıklamalar geldi. Siz bu konuda ne söyleyeceksiniz?" sorusunu yöneltti.

Yıldırım, soruyu kendi cevaplamak yerine sözü, toplantıya katılan bakanlar arasında yer alan Çavuşoğlu'na bıraktı.

Çavuşoğlu, "Benim böyle bir ifadem olmadı. Koalisyonla işbirliğini örnek verdik. Rusya ile işbirliği yapabileceğimizi söyledik. Basın bunu yanlış anladı" diye konuştu.

"Sıra Sergey'de, Antalya'ya davet ettim"

Çavuşoğlu'nun TRT Haber kanalında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar ise şöyleydi:

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in temmuz ayının sonunda ya da Ağustos ayının başında görüşebileceğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızla Putin, belki G-20'den önce de yani eylül başından önce de görüşebiliriz, demişlerdi. Esasen bu kararlılığı da görüyoruz. Büyük olasılıkla temmuz sonuna doğru ya da ağustos başında Sayın Cumhurbaşkanı'mızla Putin arasında bir görüşme olacak" dedi.

Rus mevkidaşı Lavrov'u Antalya'ya davet ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Aynı şekilde Dışişleri Bakanları olarak biz, Rusya'yla Türkiye arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi mekanizması var. Bu zirvenin de hazırlıklarını yapacağız. Sıra Sergey'de, kendisini de Türkiye'ye davet ettim. Hatta o beni Soçi'de ağırladı. Ben de Antalya'ya kendisini davet ettim. O toplantıyı da gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT