1. HABERLER

  2. HABER

  3. Canlı Bomba Saldırısında Bir Polis Hayatını Kaybetti
Canlı Bomba Saldırısında Bir Polis Hayatını Kaybetti

Canlı Bomba Saldırısında Bir Polis Hayatını Kaybetti

Sultanahmet'teki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü'ne düzenlenen canlı bombalı saldırısında bir polis memuru hayatını kaybetti.

06 Ocak 2015 Salı 20:24A+A-

Sultanahmet Meydanı'nda Yerebatan Caddesi üzerinde hizmet veren Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamanın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ile olay yerine geldi. Burada incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, patlamanın saat 17.20'de meydana geldiğini söyledi. 

Turizm Şube Müdürlüğü önündeki kulübeye İngilizce olarak "cüzdanını kaybettiği" bahanesiyle bir kadının yaklaştığını ve daha sonra üzerindeki bombayı patlattığını anlatan Şahin, saldırganın öldüğünü belirtti. 

İstanbul Valisi Şahin, saldırgan kadının kimlik tespiti için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Kenan Kumaş ve polis memuru Taner Şenel, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Polis memuru Kumaş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Patlama nedeniyle Yerebatan Caddesi trafiğe kapatılırken, tramvay seferlerinin aksamadığı görüldü. 

İkinci bomba fünye ile patlatıldı

Bombalı saldırının ardından Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, güvenlik şeridi çekerek, çevrede önlem aldı.

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren kadının üzerindeki ikinci bomba, özel kıyafetli bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı. Polis, bu sırada megafonla çevredeki vatandaşları, kontrollü patlama yapılacağı konusunda uyardı. 

Patlatma sırasında çevredeki bazı iş yerlerinin camları ile Turizm Şube Müdürlüğü binasının birinci katında hasar meydana geldi. 

Ekipler, başka bir bomba olma ihtimaline karşı çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kamu kurum kuruluşlarını, herhangi bir saldırıya karşı tedbirli olmaları konusunda uyardığı öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT