1. YAZARLAR

  2. Tamer Korkmaz

  3. “Çankaya'ya barikat kuracağımız günler gelecek” demişti, Tuncay!
Tamer Korkmaz

Tamer Korkmaz

Yazarın Tüm Yazıları >

“Çankaya'ya barikat kuracağımız günler gelecek” demişti, Tuncay!

24 Eylül 2008 Çarşamba 06:38A+A-

Ergenekon Operasyonu'nda bir hafta içinde ikinci şok dalga! Ergenekon soruşturması için “hız kesti, gevşedi, geri adım atılıyor” bağlamında yapılan tezvirat dün itibarıyla adamakıllı bir darbe daha yemiş oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de; aralarında Kanaltürk'ün eski sahibi Tuncay Özkan, Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan ve eski polis şefi Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

*

İlhan Selçuk gözaltına alındığı vakit, Tuncay Özkan isyan ediyor “Beni de içeri alın!” diye dayılanıyordu.

Şener Eruygur'un başkanlığını yaptığı ADD'nin düzenlediği cumhuriyet mitinglerinde kalabalıklara boyundan büyük laflar ederken her defasında yumruğu sıkılı ve öfkeliydi:

“Çankaya Köşkü'nün önünde barikat kuracağımız günler gelecek” diye bağırıyordu; Türkiye'nin ulusalcı gözleri en iyi bağlayan “solu da birleştirecek” lider adayı!

Sahi, kimin hesabına Köşk'ün önünde barikat kuracaktı, Tuncay?

Şu tesadüfe bakın ki:

Washington da, “İçimizdeki İrlandalılar” da, Doğan Grubu da, Tuncay Özkan da engelleyemedi; Abdullah Gül'ün Çankaya'ya çıkışını!

*

Tuncay'ım Özkan'ımın on yılda Cumhuriyet'in parlamento muhabirliğinden kanal sahipliğine sıçrayışı Peter İlkesi'ne bile kafayı yedirtmişti.

Aslında kendisi için bu manada bir 10. Yıl Marşı yazılmalıydı, ama olmadı. Sonunda “Ergenekon Gözaltısı”nda yazıldı adı…

Darbeci Ergenekon örgütünün üzerine gidilmesine canla başla karşı çıktı, Tuncay:

“Karanlık Hadiselerin Üzerine Giden Korkusuz Gazeteci”yi oynamayı pek sever, zat-ı şahaneleri; buna mukabil, Uğur Mumcu Suikastı'nın perde arkası ile gerçek manada yüzleşmeye cesareti olmadı, hiç…

Şayet yüzleşebilseydi; Ergenekon örgütünü istihdam eden gücün Mumcu Suikastı'nı da planlamış olduğu gerçeğini görebilecekti.

Ne çare ki, karşımızda Ergenekon yapılanmasını takır takır savunan; nihayetinde Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmış bir Tuncay Özkan var.

*

Ya Gürbüz Çapan?

Adı, Cumhuriyet gazetesinin satışı için Veli Küçük'le yapılan görüşmede geçmişti, en son…

Cumhuriyet'teki yüzde 20 hissesini satmak için Veli Küçük'le pazarlık yaptığını kabul etmişti.

Eski polis şefi Adil Serdar Saçan da dün gözaltına alınanlar arasındaydı. Vaktiyle, Tuncay'ın Kanaltürk'ünde boy gösteren bir simaydı; Saçan…

Bir nevi “Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim” vaziyeti…

Saçan, 6 Ağustos'ta Milliyet'e konuşmuş; “Ergenekon dosyasıyla ilgili ilk adımların yedi yıl önce kendisi tarafından atıldığını, ancak sonradan hadisenin üzerinin örtüldüğünü” iddia ederek gözbağcılık yapmıştı.

Dikkat buyurunuz, Ergenekon'un aktörleriyle aynı ulusalcı sahada top koşturan bir eski polis şefinden söz ediyoruz!

Bir başka deyişle, Saçan'ın Ergenekon yapılanmasını hasıraltı etmiş olanları 'gayet iyi bildiği' doğrudur!

Yeni Şafak gazetesi

YAZIYA YORUM KAT