1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Canice katledilen Suriyeli Gina toprağa verildi
Canice katledilen Suriyeli Gina toprağa verildi

Canice katledilen Suriyeli Gina toprağa verildi

Kilis’te cansız bedeni bir su kuyusunda bulunan 9 yaşındaki Gina Mercimek toprağa verildi. Yaşanan vahşetle ilgili iki Türkiye vatandaşı tutuklandı.

07 Nisan 2023 Cuma 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Gina kızın acı haberi geçtiğimiz akşam gelmişti. 9 yaşında bir kız çocuğu evinde iftarını yapmanın heyecanıyla çıktığı okulundan evine varamamış ve vahşi bir şekilde katledilmişti.

Okul dönüşünde eve gelmemesi üzerine hakkında kayıp ilanı verilen Suriyeli kız çocuğu Gina Mercimek, iki gün boyunca yapılan aramalar sonucunda aynı sokakta oturduğu Türkiye vatandaşı H. B.’nin evindeki su kuyusunda bulunmuştu.

Kilis’te çiçekçilik ve kuruyemişçilik yapan H. B. tarafından alıkonulan Gina kız, boynuna briket bağlanmış halde su kuyusuna atılmıştı. Gina’nın cinsel istismara uğradıktan sonra katledildiği düşünülüyor.

Polis yaptığı araştırmalar sonucunda H. B. ile birlikte A. A.’yı da gözaltına aldı.

Katil zanlılarının haklarında verilen tutuklama kararının ardından akşam saatlerinde bir grup Suriyeli yaşanan vahşeti protesto etmek için Cumhuriyet Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Tekbirlerle yürüyen grup, sloganlar atarak olayı protesto etti. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri grubu dağıtarak cadde ve ara sokaklarda geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

Cenazede gözyaşı ve öfke

Öte yandan Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi morgundaki inceleme sonrasında küçük kızın cansız bedeni ailesine teslim edildi. Asri Mezarlık'ta toprağa verilen Gina’nın cenazesi için çok sayıda kişi toplandı. Suriyeli muhacirlerin yaşanan vahşete karşı çok öfkeli oldukları görülürken cenazeye Kilisli vatandaşlar da katıldı.

Kilis Göç İdaresi Müdürü Mesut Çakır, taziye evini ziyaret ederek Gina Mercimek’in ailesine, faile caydırıcı cezaların verileceği ve olayın en üst düzeyden takip edileceği konusunda güvence verdi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Salim el-Muslat da sosyal medya hesabından Gina Mercimek'i katleden caninin yargı sürecini, Türkiye hükümetiyle birlikte takip ettiklerini ve katilin en ağır cezaya çarptırılması için ellerinden geleni yapacaklarını paylaştı.

Gizlilik kararı

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının yaptığı açıklamada, olaya ilişkin H.B. ile A.A'nın gözaltında olduğu belirtildi. Açıklamada, “Soruşturma kapsamında gizlilik kararı alınmış olup, soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığımızca titizlikle ve özenle sürdürülmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

gina-mercimek-04.jpg

gina-mercimek-03.jpg

kilis-goc-idaresi-taziye.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

14 Yorum