1. HABERLER

  2. HABER

  3. Suriyeli kız çocuğu Kilis’te vahşice öldürüldü
Suriyeli kız çocuğu Kilis’te vahşice öldürüldü

Suriyeli kız çocuğu Kilis’te vahşice öldürüldü

Suriyelilere dönük suç dosyasına tüyler ürperten bir cinayet daha eklendi. 9 yaşındaki kız çocuğu Gina Mercimek’in cansız bedeni, boynuna briket bağlanmış halde bir kuyuda bulundu.

06 Nisan 2023 Perşembe 09:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriyelilerin ıstırabı dinmiyor. Kilis’te yaşanan son olay bardağı taşırdı.

Önceki gün okuldan eve dönerken kaybolan 9 yaşındaki kız çocuğu Gina Mercimek’in cansız bedeni maalesef bir su kuyusunda bulundu. Gina’nın boynuna briket bağlanarak kuyuya atıldığı öğrenildi.

Küçük kızın ailesiyle aynı sokakta oturan şüpheli dün akşam gözaltına alındı.

Gina, iki gün önce Okçular Mahallesi Selvili Medrese Sokak'taki evinden okula gitmiş ancak okul çıkışında eve dönmemesi üzerine arama çalışmaları başlatılmıştı. Çalışmalar sonrasında Gina’nın cansız bedeni aynı sokakta oturan H.B'ye ait iki katlı bir evin avlusundaki su kuyusunda bulundu.

İtfaiye ekiplerince kuyudaki su tahliye edildikten sonra 12 metrelik kuyudan Gina’nın cansız bedeni çıkarıldı. Gina’nın boynuna ağırlık olsun diye briket bağlandığı öğrenildi.

Küçük kızın cansız bedeni, otopsi için Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesine kaldırılırken polis ekipleri, şüpheli H.B'yi bir kovalamaca sonucu yakalayıp gözaltına aldı.

Mahalledeki Suriyeliler ve vicdanlı vatandaşlar tüyler ürperten bu olaya tepki gösterdi ve şüphelinin bulunduğu Beşevler Polis Merkezi Amirliği önünde gerçekleşen vahim olayı protesto ettiler. İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt’un, kalabalığı sakinleştirmesi sonrasında grup dağıldı.

Olayın ırkçılık saikiyle işlenen bir nefret suçu mu yoksa başka çirkin saiklerle mi işlendiği araştırılıyor.

whatsapp-image-2023-04-06-at-9-22-01-am.jpeg

whatsapp-image-2023-04-06-at-9-22-01-am-1.jpeg

 

HABERE YORUM KAT

18 Yorum