1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Cammu Keşmir'in Eski Başbakanı Abdullah 7,5 Ay Sonra Serbest Bırakıldı
Cammu Keşmir'in Eski Başbakanı Abdullah 7,5 Ay Sonra Serbest Bırakıldı

Cammu Keşmir'in Eski Başbakanı Abdullah 7,5 Ay Sonra Serbest Bırakıldı

Hint hükümetince Kamu Güvenliği Yasası (PSA) kapsamında gözaltında tutulan bölgenin eski başbakanlarından Faruk Abdullah, 7,5 ay sonra serbest bırakıldı.

13 Mart 2020 Cuma 17:07A+A-

Hint hükümetinin 5 Ağustos 2019'da özel statüsünü kaldırıp ikiye bölerek çeşitli kısıtlamalar uyguladığı Cammu Keşmir'de, Kamu Güvenliği Yasası (PSA) kapsamında gözaltında tutulan bölgenin eski başbakanlarından Faruk Abdullah, 7,5 ay sonra serbest bırakıldı.

Hint basınındaki haberlere göre 83 yaşındaki Abdullah, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Herkes salıverilene kadar siyasetle ilgili konular üzerinde konuşmayacağım." dedi.

Abdullah, özgürlüğünün gözaltında tutulan siyasetçilerin serbest bırakılana kadar tamamlanmayacağını ifade etti.

Abdullah, PSA kapsamında 7,5 ay gözaltında tutuldu. Aralarında Abdullah'ın oğlu Ömer Abdullah ve Mehbuba Müfti'nin de bulunduğu çok sayıda siyasetçinin ise gözaltı süresi devam ediyor.

Ülkede tartışmalı yasalardan 1978 tarihli PSA, "kamu düzenini bozma" gerekçesiyle kişilerin 3 aya kadar yargılama olmaksızın gözaltına alınabilmesine imkan tanıyor, bu süre 6 aya kadar uzatılabiliyor. Yasa kapsamında, devletin güvenliğini tehdit edenler iki yıl boyunca gözaltına alınabiliyor.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT