1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Çağrı Heyeti: MHP Kongresi 19 Haziran’da Yapılacak
Çağrı Heyeti: MHP Kongresi 19 Haziran’da Yapılacak

Çağrı Heyeti: MHP Kongresi 19 Haziran’da Yapılacak

MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Erel, "Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi daha önce belirlendiği üzere 19 Haziran 2016 Pazar günü bu otelde ve bu salonda icra edilecektir." dedi.

17 Haziran 2016 Cuma 21:39A+A-

MHP'de, "mahkeme tarafından yetkilendirilen" Çağrı Heyeti tarafından, tüzük kurultayının yapılması planlanan Anadolu Otel'de basın toplantısı düzenlendi.

Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, burada yaptığı açıklamada, MHP'nin olağanüstü büyük kurultayının icrası ve toplantıya çağrılması ile ilgili görevlendirildiklerini hatırlattı.

Kurultayın icrası ile ilgili tek yetkili ve görevli organ sıfatıyla aldıkları karar doğrultusunda 19 Haziran Pazar günü kurultayın toplanması için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını ifade eden Erel, şöyle konuştu:

"Kamuoyunda ve bazı basın organlarında 19 Haziran 2016 olarak belirlediğimiz olağanüstü kongrenin korsan, darbe veya sakat olduğu yönünde çıkan bazı mesnetsiz haber ve isnatlar ilgili mahkeme kararlarını yok saymaktan başka bir şey değildir. Kanunu uygulamakla yükümlü mahkeme tarafından atanan Çağrı Heyetimizin görevini icra etmesi, en basit çıkarımla mahkeme kararını yerine getirmesidir.

Mevzuat ve karar vermeye yetkili Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi ve Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin kararları ortada iken, heyetimizin kanun sınırları içerisinde görevini ifa etmesinin darbe ya da korsan gösteri olarak nitelendirilmesi, kamuoyu üzerinde algı yaratma çabasından öteye gidemez."

Erel, gelinen noktada Çağrı Heyeti'nin görevini titizlikle sürdürdüğüne işaret ederek, "Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi daha önce belirlendiği üzere 19 Haziran 2016 Pazar günü bu otelde ve bu salonda icra edilecektir. MHP mensubu üyelerimiz, delegelerimiz, ülküdaşlarımız ve genel merkez yöneticilerimiz bu büyük ve anlamlı günde Türk milliyetçilerinin şahlanışına şahit olmaya davetlidir." değerlendirmesini yaptı.

AA

HABERE YORUM KAT