1. YAZARLAR

  2. Tamer Korkmaz

  3. Çabalama kaptan, dolmuşa binemem…
Tamer Korkmaz

Tamer Korkmaz

Yazarın Tüm Yazıları >

Çabalama kaptan, dolmuşa binemem…

13 Ocak 2009 Salı 10:50A+A-

Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan eski polis şefi İbrahim Şahin'in 12 kişilik “suikast listesi” hazırladığı, bu bağlamda Ermeni cemaati lideri ile Alevi derneği yöneticisinin de hedefte olduğu gün ışığına çıktı.

Şahin'in evinde Ergenekon'un üst yöneticilerinden gelen “sabotaj ve suikast” emirli mesajlar bulunmuş…

Mesajlarda, yerel seçimler öncesinde kaos oluşturmak için sarsıcı suikastlar planlandığı ayrıca Ankara'nın önde gelen alışveriş merkezlerine yönelik sabotajlar düzenleneceği bilgisi yer alıyor.

Özel Harekat Dairesi eski başkan vekili İbrahim Şahin'in birden fazla “suikast timi” oluşturduğundan söz ediliyor.

Söz konusu suikastlar için, Gölbaşı Kazısı'nda ele geçirilen seri numaraları silinmiş silah ve patlayıcıların da kullanılmasının öngörüldüğüne dikkat çekiliyor.

Gölbaşı'ndaki Ergenekon cephaneliğinin -akim kalan Sarıkız&Ayışığı darbe girişimleri sonrasında toprağa gömüldüğünü silahların sarılı olduğu gazetelerin tarihlerinden (Temmuz 2004) çıkarmak mümkündü.

*

Bütün bunlar, başından beri “Susurlukçu” diye tanımlanarak gelen İbrahim Şahin'in Ergenekon yapılanması tarafından günümüzde de kullanıldığını gösteriyor.

“Susurluk” ve “Ergenekon” aynı mekanizmadır.

Sadece 'İbrahim Şahin Portresi' üzerinden bile “Gizli Devlet” yapısının imal ettiği derin örgütlenme zincirini gözleyebilmek mümkün:

Darbeci Ergenekon yapılanmasının, Susurluk “kaza”sında açığa çıkan mekanizma ile bağlantısı bizi 12 Eylül'ün dehşet arka planına kadar götürüyor.

1980 öncesinin provokasyonlarıyla son iki yıldır Türkiye'ye kabus yaşatan provokasyonlar tıpkıbasımdır.

Evinde ele geçen belgeler, Şahin'in Ergenekon'daki işlevinin yerel seçim öncesinde planlanan provokasyonlar kapsamında olduğunu ortaya koyuyor.

*

Peki ya, Ergenekoncu İbrahim Şahin'in mahkemedeki ifadeleri?

Şahin, özelde kendisiyle genel manada da Ergenekon'la ilgili gerçeğin üzerini örtebilmek maksadıyla kamuoyunu ters köşeye yatırmaya çalışıyor.

Optik çarpıtma yapıyor.

İbrahim Şahin'in “Devlet beni üç ay önce göreve çağırdı. İki üst düzey komutan beni terörle mücadele için davet etti” şeklindeki iddialarını Genelkurmay dün yaptığı açıklamayla yalanladı.

Ergenekon destekçisi Hürriyet'in, İbrahim Şahin'in mahkemedeki ifadelerinin üzerine sürmanşetinden balıklama atlaması -bu gözbağcılığa yarım sayfa ayırması- bile ortadaki numarayı anlatmaya yetiyor.

Aydın Doğan'ın Hürriyet'i Ergenekon gerçeğini lekeleyebilmek gayesiyle ne yapacağını şaşırmış durumda; çünkü çok büyük bir sıkıntı yaşıyorlar.

*

Hürriyet'i yöneten Zat-ı Şahane adli tıp eksenli polisiye gerilim romanlara bayılır…

Patricia Cornwell hastasıdır.

Ahmet Necdet Sezer'in İbrahim Şahin'i affetmesine neden olan Adli Tıp raporunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığını da merak eder mi, acaba?

Sahi, “O rapor kurgusal mıydı?” diye kuşkulanır mı?

YENİ ŞAFAK

YAZIYA YORUM KAT