1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Bylock'tan Yargılanan Mustafa Yaman Beraat Etti
Bylock'tan Yargılanan Mustafa Yaman Beraat Etti

Bylock'tan Yargılanan Mustafa Yaman Beraat Etti

​​​​​​​ByLock tuzağından tahliye edilen Avukat Mustafa Yaman bugünkü duruşmasında mahkeme tarafından hakkında beraat kararı verildi.

10 Ocak 2018 Çarşamba 01:25A+A-

İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Mustafa Yaman ile avukatları katıldı. Soruşturma aşamasında tutuklanan Yaman, ByLock’a rızası dışında yönlendirilenler listesinde olduğunun tespit edilmesinin ardından ara celsede tahliye edilmişti. Beraat kararı sonrası Mustafa Yaman, "Yargı misyonunu üstlenmiş kişilerin daha dikkatli olması gerekir" dedi.

"ByLock" kullandığı iddiasıyla "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve 175 gün tutuklu kaldıktan sonra iradesi dışında ByLock programına yönlendirildiği ortaya çıktıktan sonra tahliye edilen Saadet Partisi İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi ve HUDER İstanbul Şube Başkanı Avukat Mustafa Yaman'ın beraatine karar verildi.

Duruşmada mahkemeye gelen raporlar okundu.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, delillerin toplandığını belirterek, Yaman'ın isminin ByLock listesinden çıkarılması doğrultusunda başkaca bir delil bulunmadığı için beraatine karar verilmesini istedi.

Söz alan sanık avukatları da müvekkileriyle ilgili savcılık mütalaası ve dosyaya gelen lehe raporlar doğrultusunda müvekkilinin beraat edilmesini talep etti.

Kaynak: Milli Gazete

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum