1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. “Bylock” Kullanan 42 Polis Tutuklandı
“Bylock” Kullanan 42 Polis Tutuklandı

“Bylock” Kullanan 42 Polis Tutuklandı

Gülen örgütünün emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, örgütün şifreli yazışma uygulaması “ByLock”u kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 44 polisten 42’si, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.

10 Kasım 2016 Perşembe 09:25A+A-

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Evliya Çalışkan tarafından yürütülen, şifreli yazışma uygulaması “ByLock”u kullanan emniyet mensuplarına yönelik soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 44 polisin hâkimlik işlemleri sona erdi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, şüpheli 42’i polisin “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasına, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 2 polisin ise adlî kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Adlî kontrol hükümleri kapsamında, 2 polis hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu.

Bu arada, “ByLock” programını kullandığı gerekçesiyle tutuklanan, aralarında 9 emniyet müdürü, çok sayıda âmir ve başkomiserin de bulunduğu polis sayısı 252’ye yükseldi. Toplam 18 şüpheli de etkin pişmanlık yasasından faydalanarak, adlî kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakıldı. Serbest bırakılan kişiler hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

HABERE YORUM KAT