1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Burma'da Budistlerden Müslüman Katliamı
Burmada Budistlerden Müslüman Katliamı

Burma'da Budistlerden Müslüman Katliamı

Burma'da müslümanları taşıyan bir otobüsü durduran Budistler dokuz Müslümanı katletti.

04 Haziran 2012 Pazartesi 10:28A+A-

Arakan Müslümanlarının baskı ve zulüm altında yaşadığı Burma'da (Myanmar) bir kadına tecavüzü bahane eden Budistler müslümanlara saldırdı. Bir otobüste seyahat eden 9 müslüman Budistler tarafından öldürüldü. 

Taunggoke ilçesi yakınlarında otobüsü kuşatan ve yolculardan bazılarının suçlu olduğu bahanesiyle durduran kalabalık bir grup terör estirdi. Ölenlerden birinin ayrı bir otomobilde seyahat eden bir müslüman olduğu bildirildi.

Arakan (Rohingya) Müslümanlarının çoğunluk olduğu şehirde meydana gelen olayda, katledilenlerin başka bir bölgeden gelen misafirler olduğu açıklandı.

"MÜSLÜMAN HACILAR"

Myanmarlı Müslüman aktivist ve muhalefet partisi üyesi Ko Kyaw, ölenlerin hiçbirinin Arakan olmadığını belirtti. Polis ise olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söylemekle yetindi.

Öldürülen müslümanların, iddia edilen tecavüz ve cinayet olayıyla hiçbir bağlantıları olmadığı kaydedildi.

Saldırının ardından ortak bir açıklama yapan 8 uluslararası Arakan insan hakları örgütü, "Müslüman hacılara" yönelik saldırıyı kınadı, saldırının aylardır süren Arakan müslümanlarına yönelik karalama kampanyasının ardından geldiğine dikkat çekti.

Arakanlı gruplar adına açıklama yapan sözcü Tun Khin, öldürülenlerin Arakan olmadığını, ancak Arakan müslümanlarına yönelik zulümden endişe ettiklerini söyledi. Khin, Myanmar hükümetinden Müslümanlara adil davranmasını ve "Budist terörüyle" mücadele edilmesini istedi

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT