1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Budistlerden Müslümanlara Karşı Gösteri Hazırlığı
Budistlerden Müslümanlara Karşı Gösteri Hazırlığı

Budistlerden Müslümanlara Karşı Gösteri Hazırlığı

Myanmar'daki Rakhine Budistlerinin, hükümetin Rohingya Müslümanlarına anayasa değişikliği referandumunda oy kullanma hakkı vermesine karşı 15 Şubat'ta bir protesto gösterisi düzenleyecekleri belirtildi.

06 Şubat 2015 Cuma 20:01A+A-

Yerel medya, aralarında politikacı ve Budist rahiplerin de yer alacağı kalabalık bir topluluğun Rakhine (Arakan) eyaletinin başkenti Sittwe'de bir protesto gösterisi düzenleyeceğini duyurdu. Göstericilerin, Myanmar'ın en büyük kenti Yangon'da da bir protesto yürüyüşü yapmayı planladıkları belirtildi.

Myanmar parlamentosu, ülkede geçici vatandaşlara verilen ve beyaz kart olarak da bilinen kimliklerin sahiplerinin, anayasa değişikliği referandumunda oy kullanabilmelerini sağlayan yasayı hafta başında onayladı. Rohingya Müslümanları, beyaz kart sahiplerinin üçte ikisini oluşturuyor.

Diğer yandan, anayasa değişikliği referandumunun tarihinin henüz belli olmadığı belirtildi.

Rohingya Müslümanları ülkede Bangladeş'ten gelen göçmenler olarak görülüyor. 1982'de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Rohingya Müslümanları, "devletsiz" sayılıyor. Fakat Rohingya Müslümanlarına, 2008'deki referandumda ve 2010'da yapılan seçimlerde oy kullanma hakkı verilmişti.

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT