1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bu Son Değil, Bir Başlangıç
Bu Son Değil, Bir Başlangıç

Bu Son Değil, Bir Başlangıç

Anayasa referandumunda etkin bir 'evet' kampanyası yürüten Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yalnızca Anayasa'nın değil, bütün hukuk metinlerinin demokratikleştirilmesi için yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

14 Eylül 2010 Salı 00:37A+A-

Kurtulmuş, "Millet eliyle yapılan bu hukuk düzenlemesi, bu demokratikleşme son değil, aslında başlangıçtır. Sadece Anayasa değil, bütün yürürlükteki yasalar demokrasiyi ve millet egemenliğini esas alacak şekilde yeniden düzenlenmelidir." dedi.

Referandum sonuçlarını Zaman'a değerlendiren SP lideri Kurtulmuş, çıkan sonucun en net ve kısa özetinin, halkın vesayetçi anlayıştan değil demokrasiden, millet egemenliğinden ve demokratik reformlardan yana olduğunun ortaya çıkması olduğunu belirtti. "13 Eylül ve kampanya sırasında da söylediğimiz gibi bugünden itibaren yepyeni bir anayasa için kolları sıvıyoruz." diyen SP lideri, Anayasa'nın tümden ele alınıp demokratik anlayışa göre yeniden yapılması gerektiğinin altını çizdi. Çıkan sonucun ülke ve millet için hayırlı olacağına inandığını ifade eden Kurtulmuş, "Bu netice demokratikleşme ve millet egemenliğinin sağlanması yolunda daha cesur ve kararlı adımların atılmasını temin edecek bir sonuçtur. Vesayetçi sistemin sona erdirilip, millet egemenliğinin sağlanması için herkes elinden geleni yapmalıdır." diye konuştu.

Anayasa referandumunda çıkan sonuçla birlikte Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını söyleyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yeni bir dönemdir. Siyaset tarzı artık değişecek. Statükodan yana, ülkeyi ve halkı kamplara bölen siyaset söylemleri ve tarzı artık toplum tarafından itibar görmeyecek. Millet egemenliğini öngören, birleştirici siyaset tarzı artık egemen olacak."

ŞİMDİ CESUR ADIMLAR ATMANIN ZAMANIDIR

SP'nin, demokratikleşme ve millet egemenliğinin tesisi için seçimlere kadar geçecek sürede Meclis dışından elinden gelen her şeyi yapacağını belirten Kurtulmuş, Meclis'teki partilerin de bu konuda korkmadan, cesur adımlar atmasını istedi. Bunun, kamplaştırmadan ve iletişim zeminini yitirmeden yapılmasının önemine işaret etti.

"Gönlüm, referandumdan çıkan sonucun yüzde 75-80 oranında 'evet' olmasını arzu ederdi." diyen Kurtulmuş, "Fakat maalesef iki taraf da bu referandumu bir hükümet güven oylamasına dönüştürdü. Eğer böyle yapılmasaydı 'evet'ler çok daha yüksek çıkardı. Yine de köklü bir hukuk reformunun altyapısını hazırlaması bakımından bu referandumdan çıkan sonuç çok önemli." şeklinde konuştu.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT