1. YAZARLAR

  2. Abdurrahman Dilipak

  3. Bu habere bayıldım!
Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Yazarın Tüm Yazıları >

Bu habere bayıldım!

24 Aralık 2012 Pazartesi 00:45A+A-

Emniyet Genel Müdürlüğü, 677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerle Türbelerin Reddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun’un 1. Maddesi’nin ikinci fıkrasına göre para ile kahve falı, tarot falı bakmanın yasak olduğuna hükmetmiş.

Harika!..

Madem bu işe el attılar, 25 Kasım 1925 tarihinde Meclis’te kabul edilen 671 No’lu “Şapka İktizası Hakkında Kanun”un hükümlerini de uygulasınlar. Savcılardan başlayabilirler tutuklamaya..

Hacı, hoca, bey, efendi, paşa demek de suç, sokaktan geçen beyefendileri, hoca efendileri, hanımefendileri, hacı hanımları tutuklatın efendim..

Bitmedi daha.. Taceddin Dergâhı’nı, Bektaşi dergâhlarını, dedeleri, çelebileri, şeyhleri de tutuklayın haydi..

Beni de tabi.. Şanar, bana vergisini-KDV’sini kesip kahve falı bakabilir.

Cin çağırma da yasak mı acaba? Kiliselerdeki “cin çıkartma ayinleri” ne olacak?..

Yarın bu iş AİHM’e taşınırsa durum ne olacak?.. AB müktesebatında durum ne acaba?..

Yoksa bizimkiler böyle bir vesile bulup bu konuyu tartışmaya açarak bu fosil yasaların hukuk sistemimizden ayıklanması için bir adım mı atmış oluyorlar?..

O zaman bir CHP’liden başlamalılar bu iş için.

Belki CHP bu işe önayak olursa kolayca bu dertten kurtuluruz. Yoksa darbecilerin avukatlığına soyunan CHP, devrim yasaları diye bu yasalar konusunda direnecek olursa bugün bu konuyu gündeme almak kolay olmasa gerek.

Sahi cin cağırmak ya da ruh çağırma konusunda Atatürk ne demiş acaba?.. Çünkü onun her konuda mutlaka söylenmiş bir sözü vardır.. Onu bilmem ama, bir ara Nejla Çarpan diye biri Atatürk’ün ruhunu çağırmış, onun ağzından bir de yeni nutuk yayınlamıştı.. Hatta bu kitap TSK’nın sponsorluğunda okullara kadar dağıtılmıştı..

Sahi türbe yasağı getiren yasadan yola çıkılarak, mesela Anıtkabir kapatılamaz mı? Çünkü orası resmen türbe ilan edildi. Ayin yapılır gibi törenler yapılıyor..

Ayazma suyu satışı konusunda büyüklerimiz ne derler acaba?..

“Taze okunmuş Yasin” satışı konusunda yasalarımızda bir hüküm bulunuyor mu? Yoksa mutlaka çıkartılmalı..

“İl emniyet müdürlükleri, sorumluluk bölgelerinde bulunan bazı kafe ve ikametlerde para karşılığında tarot ve kahve falına bakıldığı, bu durumun 677 Sayılı Tekke ve Zaviyeler Kanunu kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği hususunda” yeni uygulama, demek ki emniyetin sorumluluk bölgesi dışında geçerli değil. Jandarmanın da bu konuda bir kararı olmadığına göre yayla, kırsal bu iş için uygun demektir.. Bir de “para karşılığı” olup olmaması emniyeti niye ilgilendiriyor ki?.. Bedava esrar satışı serbest mi mesela?.. Bedava fuhuş serbest mi?.. Vergisini veriyorsa kime ne?.. Vermiyorsa, mali suçlar araştırsın..

Para alıp almadığını nasıl belirleyeceksiniz?.. Adam promosyon yapıyor. Çay on lira, fal bedava! Kim karışır?

Fal yasak da muska ne olacak?.. Dua edip üfürmek de yasak değil mi? Cami avlusunda okuyup torununa üfleyen dedeler, nineler aman dikkat!.. Hele mezarlıklarda okuyup üfleyenler yandınız..

Üfürükçülük yasak netekim..

Pehlivanların boyunlarındaki muskalı resimlerini de asmak yasaklanmalı. Gizli propaganda oluyor.. Kalın kolyeleri polis kontrol etmeli..

Şaka bir yana iş ciddi.. Baksanıza şu habere: “Kahve ve tarot falına bakmak Ankara ve Adana’da dava konusu olmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kızılay ve çevresinde faaliyet gösteren 14 kafenin işletmecisi ile buralarda başta kahve olmak üzere tarot ve su falına bakan falcılar hakkında en az 3 ay hapis cezası istemiyle kamu davası açmıştı. İddianamede, fal bakmanın suç oluşturması için ücret alınması gerektiği, ancak kafelerde fal bakılarak daha fazla müşteri çekildiği, bu şekilde gelir sağlandığı ifade edilmişti. Adana 4. Asliye Ceza Mahkemesi de telefon ya da internet üzerinden kahve ve telefon falına bakan Sevim Ş’ye 2 ay 15 gün hapis ile 375 TL idari para cezası vermişti.”

Polisin derdi yok, başına bir de bu iş çıktı şimdi..

Madem öyle, bu konu için yeni bir yasa çıkartılsın..

Yahu dünyada bu iş için kurulan ajanslar, şirketler var.. Fuarlar yapılıyor.. Biz ise..

Neyse! Olur böyle vakalar, Türk polisi yakalar.

Sahi, en çok dede, türbe ve bu işler nerelerde bulunuyor biliyor musunuz? CHP’nin en çok oy aldığı Tunceli ve Samandağ’da.. Nuseyrilerde bir de tenasüh/reenkarnasyon inancı var ki!

İyi ki Türkiye’de Sih yok, Hindu yok. Hindu’ya ineğe tapıyor diye yapmadığını bırakmazlardı.

Ülkemin bütün falcıları birleşin.. Gün bu gündür, dem bu dem!

Bu haberi sevdim. Bu konuda yeni gelişmeler de var. Bu konuya yarın da devam edelim.. Madem yeni yıl dolayısı ile herkes 2013 falına bakarken. Bu arada Maya takvimine göre beklenen kıyamet de kopmadı. Selâm ve dua ile..

YENİ AKİT 

YAZIYA YORUM KAT